ΣΥΡΙΖΑ: Η τοξικότητα δεν είναι στην κριτική για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη, είναι στη συγκάλυψη

Η τοξικότητα την οποία επικαλείται όψιμα η κυβέρνηση -με αιχμή της αντιδράσεις στην αποφυλάκιση Λιγνάδη- δεν είναι η κριτική στην αδικία αλλά η συγκάλυψη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας έντονα στις πρωθυπουργικές αναφορές σήμερα στη Βουλή αλλά και στην προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να βαφτίσει την κριτική “λαϊκισμό” και “δημαγωγία”.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για αντιφάσεις στην δικαστική απόφαση δεδομένου ότι ακόμη και ο κ. Οικονόμου αναγκάστηκε να παραδεχτεί σήμερα πως η αναστολή δόθηκε με βάση των κρίση των δικαστών επί τη βάσει του Νόμου του 2010 και όχι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Και σχολιάζουν πως το δικαστήριο που αποφάσισε ότι ο Λιγνάδης είναι ένοχος για δύο βιασμούς ανήλικων, αποφάσισε ταυτόχρονα ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει νέα εγκλήματα αλλά είχε προφυλακιστεί ως επικίνδυνος να διαπράξει. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λοιπόν απέναντι στην κραυγαλέα αντίφαση της δικαστικής απόφασης είναι απολύτως φυσιολογικό κι εν τέλει στοιχείο δημοκρατίας να ασκείται κριτική, τόσο από κόμματα και συλλογικότητες όσο και από ενεργούς πολίτες. “Τυφλωμένοι από την αλαζονεία της εξουσίας αδυνατούν να ακούσουν την κοινωνία που αντιδρά μπροστά σε αυτήν την αδικία και δεν σωπαίνει, γιατί είναι πρώτα η ίδια η κοινωνία που δεν μπορεί να σιωπήσει για το γεγονός ότι ένας καταδικασμένος για δύο βιασμούς ανηλίκων βγαίνει με αναστολή” αναφέρουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνουν ότι και ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Μενδώνη ενοχλούνται από κάθε διαμαρτυρία σαν να είναι δική τους υπόθεσης “γιατί από ό,τι φαίνεται επέλεξαν από την πρώτη στιγμή να τον αντιμετωπίσουν σαν να τούς αφορά προσωπικά”. Και θέτουν το ακόλουθο ερώτημα προς την κυβέρνηση: “Γιατί προσβάλλονται τόσο πολύ από την κριτική στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη και γιατί ενοχλούνται από την δίκαιη κριτική στις αντιφάσεις της συγκεκριμένης απόφασης;” Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απάντηση στο ερώτημα αυτό την γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός ο οποίος όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές θα αποφασίσει για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

-Ad-