ΣΥΡΙΖΑ: «Καμπανάκι» κινδύνου – Χωρίς σχέδιο το άνοιγμα των σχολείων

Τον κώδωνα του κινδύνου για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο κρούει ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας ως το μίνιμουμ, να δοθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και καθηγητές.

Με την επισήμανση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμπαραταχθεί σε πιθανές αγωνιστικές διεκδικήσεις μαθητών, δασκάλων και γονέων και μέσα και έξω από τη Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να σφυροκοπούν την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας κάνοντας λόγο για εγκληματικές αντιφάσεις και παλινωδίες που έχουν οδηγήσει σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και συγχρόνως περιορίζουν και καταστρέφουν την οικονομία. Η Κουμουνδούρου διατυπώνει ενστάσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου με μοναδική πυξίδα την ατομική ευθύνη μαθητών και καθηγητών σχολιάζοντας πως υποτιμάται ο κίνδυνος στο όνομα ενός κυβερνητικού success story που ήδη έχει καταρρεύσει.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες Παιδείας και Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός σε κοινή τους δήλωση επισημαίνουν την αντίφαση πως τώρα με την καθημερινή αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχεδιάζεται διδασκαλία σε πλήρη σύνθεση ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο που υπήρχε σημαντική υποχώρηση της πανδημίας υπήρχε εκ περιτροπής διδασκαλία με μικρότερα τμήματα. Οι δύο τομεάρχες θυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τις προτάσεις του για το άνοιγμα των σχολείων στη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων: -έκτακτο κονδύλι από τον προϋπολογισμό για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, -αυξημένα τεστ για εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κατηγορίες μαθητών, δωρεάν μάσκες, σχολαστική καθαριότητα των αιθουσών και τω WC -τάξεις 10-12 μαθητών , επιτάχυνση των 10.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω των δημόσιων δικτύων εκεί που οι υγειονομικές συνθήκες το επιβάλλουν.

Προτείνουν επίσης κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και να συζητηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Και συμπληρώνουν πως στους αγώνες δήμων, συλλόγων γονέων και διδασκόντων και μαθητικών συμβουλίων ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα τους μέσα κι έξω από τη Βουλή.