ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοϊδη: «Ασύστολα ψεύδη για να δικαιολογήσει την επιχείρηση των ΜΑΤ»

Τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη βάζει στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως πολιτικό υπεύθυνο για την διάλυση με χημικά και ρίψεις νερού από την Αστυνομία της μεγάλης ειρηνικής συγκέντρωσης γύρω από το Εφετείο.

Μάλιστα η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως χρησιμοποιεί ασύστολα ψεύδη για να δικαιολογήσει την επιχείρηση των ΜΑΤ, την ώρα που τα εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν πως δεν υπήρξε επίθεση των συγκεντρωμένων στους αστυνομικούς. “Το μόνο που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πώς αρχικά θα διαλύσει και στην συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση” παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος μη αφήνοντας ασχολίαστη και την σιωπή του υπουργού για το γεγονός πως η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης αφορά και έναν αστυνομικό.

Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ άρχισαν τις ρίψεις χημικών και νερού προς την πλευρά των συγκεντρωμένων λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης κι ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε και χειροκροτούσε γι’ αυτήν την εξέλιξη.

“Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοίδης προσωπικά, για μία ακόμη φορά, επιβεβαίωσαν τη δυσανεξία τους σε οποιαδήποτε ειρηνική και δημοκρατική διαμαρτυρία”δήλωσε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Στέργιος Καλπάκης επιμένοντας ότι στόχος των ΜΑΤ ήταν να διαλύσουν τη διαδήλωση χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια που να δικαιολογούν μία τέτοια αντίδραση.

Σημειωτέον πως ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης χτυπήθηκε από δακρυγόνο, κάτι που θίγει με δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης ζητώντας από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να δώσει εξηγήσεις. “Κύριε Χρυσοχοίδη χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα μετά τη συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα σ’ έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2,500 αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης; διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε από νωρίς το πρωί το παρών στο Εφετείο με τον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει μετά την ανακοίνωση της απόφασης: “Δεν ήταν ποτέ αθώοι, Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μία απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μία μεγάλη μέρα για τη Δημοκατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας”. Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της επισημαίνει: Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή αυγή. Χαιρετίζουμε ακόμη τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας. Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό”.