ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η ανάληψη ευθύνης δεν συμβαδίζει με το “όλοι φταίνε”»

Το “όλοι φταίνε” του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για την τραγωδία των Τεμπών προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που θυμίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε χθες καθήκοντα αλλά κυβερνά την χώρα τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παρέμβει με προτάσεις για το θέμα των σιδηροδρόμων την επόμενη εβδομάδα με συνέντευξη Τύπου που θα δώσει πιθανότατα στα μέσα της εβδομάδας.

Κατά την Κουμουνδούρου τόσο η “συγγνώμη” όσο και η ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη δεν συμβαδίζει με το “όλοι φταίνε” που είπε ο πρωθυπουργός για την τραγωδία, όπως επίσης με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά υποψήφιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί ότι η παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλή είναι προσχηματική αφού η ΝΔ επιμένει να τον συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κ. Μητσοτάκης που ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση του επιτελικού κράτους και της αριστείας “έφερε ρουσφέτια και αναξιοκρατία παντού” επομένως ποιος να τον πιστέψει ότι όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα τα κάνει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Στο μεταξύ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισα όπου ακόμα νοσηλεύονται επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας από τα Τέμπη βρέθηκε ξανά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Κατά την επίσκεψή του εκεί ο Αλ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε δώσει το παρόν στην πολιτική κηδεία του 34χρονου Βάιου Βλάχου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας.

-Ad-