ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ: Δεν θέλει οι πολίτες να γνωρίζουν πώς αποπληρώνουν τα χρέη τους αυτοί που τους κυβερνούν

Όσο κι αν ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών έχει εξαντληθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές και μάλιστα για τον Σεπτέμβριο.

Στην Κουμουνδούρου δεν ανέμεναν ότι ο πρωθυπουργός επρόκειτο να εισακούσει τα αιτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ούτως ώστε να διασφαλιστεί μία ομαλή πορεία στον δρόμο προς τις εκλογές, ξεκινώντας από τον ορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών. Βλέποντας όμως τις οξύτατες αντιδράσεις της κυβέρνησης που έφθασε σε σημείο να υποστηρίζει δια του εκπροσώπου της ότι ο κ. Τσίπρας πλήττει τη Δημοκρατία και ότι υλοποιεί ένα τραμπικό σχέδιο “α λα Γκρέκα” θεωρούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και σε πολύ μεγάλη αμηχανία σε σχέση με τις από εδώ και πέρα εξελίξεις.

Πανικό διαπιστώνουν άλλωστε στην Κουμουνδούρου και στις αντιδράσεις της ΝΔ απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων να συνοδεύονται από αποδεικτικά έγγραφα που καταδεικνύουν ότι τα όποια χρέη από δάνεια των πολιτών εξυπηρετούνται ή βρίσκονται σε ρύθμιση. Αυτό ξεκίνησε όταν μετά τη δημοσιοποίηση των “πόθεν έσχες” διαπιστώθηκε ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του χρωστούν περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει οφειλές από δάνεια μεγαλύτερες των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε πως “δεν θέλει οι πολίτες κι ενδεχομένως απλοί δανειολήπτες να γνωρίζουν πώς αποπληρώνουν τα χρέη τους αυτοί που τούς κυβερνούν” για να σημειώσει: “Όπως φαίνεται μόνο αυτοί της ΝΔ αρνούνται να δημοσιεύσουν πώς ρυθμίζονται και πώς εξυπηρετούνται αυτά τα δάνεια, την ώρα που πολίτες χάνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς”.