ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη – Στη Ρόδο ο Αλ. Τσίπρας

Στο κάδρο της κριτικής διατηρεί τον Χάρη Θεοχάρη για τους χειρισμούς του στα ζητήματα Τουρισμού ο ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος δείχνει προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για την πρώτη του έξοδο στην περιφέρεια μετά την καραντίνα με επίσκεψη σ’ έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, όπως η Ρόδος, η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους για την διαχείριση της κρίσης στον συγκεκριμένο τομέα και διαπιστώνει σπατάλη χρημάτων σε ιδιώτες για προβολή και διαφήμιση με παράκαμψη του δημόσιου φορέα.

Έτσι, μία ημέρα μετά το αίτημά του προς την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό Τουρισμού για το μπάχαλο που όπως λέει έχει δημιουργήσει στο θέμα της άφιξης των τουριστών στην χώρα μας, προκαλώντας και μίνι διπλωματική κρίση με την Ιταλία, η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνει στον υπουργό σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της τουριστικής καμπάνιας της χώρας σε ιδιώτες αντί του ΕΟΤ.

Επιπλέον, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες μεθοδεύσεις μέσω του by pass στον ΕΟΤ “συντονίζονται από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Στιβ Βρανάκη” και φανερώνουν ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πώς θα μοιράσει δημόσιο χρήμα στους φίλους της, κι εν προκειμένω στην εταιρεία Maketing Greece.

Την ώρα που ο Κυριάκος θα παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση το πρόγραμμα για τον Τουρισμό, ο Αλέξης Τσίπρας από την Ρόδο αναμένεται να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση γιατί έχει αφήσει στην τύχη τους τούς επαγγελματίες του τουρισμού που αγωνιούν για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι με την επισήμανση πως μάλλον δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις κυβερνητικές φιέστες.

Το θέμα με την απευθείας ανάθεση της τουριστικής καμπάνιας σε ιδιώτη ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή τις επαπειλούμενες παραιτήσεις τεσσάρων μελών του ΔΣ του ΕΟΤ που αντιδρούν στην παράκαμψη του οργανισμού που σύμφωνα με την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την προώθηση και προβολή της χώρας στο εξωτερικό “Αντί να σχολείται με το πώς θα σώσει τον ελληνικό τουρισμό ασχολείται με το πώς θα θησαυρίσει μία και μόνο ιδιωτική εταιρεία” σχολίασε για τον υπουργό Τουρισμού η κ. Νοτοπούλου καλώντας συγχρόνως τον πρωθυπουργό “αντί να πρωταγωνιστεί σε φιέστες και να επιχειρεί να καρπωθεί εποικοινωνιακά δήθεν επιτυχίες του τουρισμού, να βάλει τέλος στο σκάνδαλο που συντελείται και για το οποίο φέρει ξεκάθαρα ευθύνη ο ίδιος”.