ΣΥΡΙΖΑ: Κέντρο παρακρατικών υποκλοπών το πρωθυπουργικό γραφείο με εντολή Μητσοτάκη

Ως γελοίο περιγράφει η Κουμουνδούρου τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως η ίδια είναι το μεγάλο θύμα των υποκλοπών με βάση και όσα ανέφερε ο εκπρόσωπός της επιβεβαιώνοντας εμμέσως την εγκυρότητα της λίστας των ονομάτων που έχουν δημοσιευθεί στο Documento.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε το “ανήκουστο” κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι δηλαδή “με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά” την ώρα που όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλοι γνωρίζουν πως το κέντρο των παρακρατικών υποκλοπών ήταν το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο με γνώση αλλά και εντολή Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως θα δημιουργήσει νομικό πλαίσιο για τις υποκλοπές δηλώνοντας δια του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του κόμματος Μιχάλη Καλογήρου ότι το ποινικό οπλοστάσιο υπάρχει. Ο κ. Καλογήρου αναρωτιέται αν το νομικό πλαίσιο εφαρμοστεί και σχολιάζει: Επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα των υποκλοπών και τα στελέχη της παριστάνουν τους ευαίσθητους για δήθεν κενά και “πλημμεληματοποιήσεις” στην ποινική καταστολή μετά τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, ας γνωρίζουν ότι υπάρχει ήδη το ποινικό οπλοστάσιο του απαγορεύει τα κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μας. Όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτό το παρακράτος παρακολουθήσεων έχουν τελέσει πληθώρα κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Σε ό,τι δε αφορά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Βήματος η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει αποφύγει να σχολιάσει ή να διαψεύσει το πιο κρίσιμο, ότι δηλαδή το Predator ήρθε στην Ελλάδα από την Κύπρο για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου και ότι η πρώτη ενεργοποίησή του έγινε στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ των κυρίων Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου, Ντίλιαν και Κοντολέοντος. Άρα, σύμφωα με παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαιώνεται πλήρως ότι υπήρχε ενιαίο κέντρο ΕΥΠ και Predator που συντόνιζε τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, υπουργών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων και το κέντρο αυτό ήταν το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.