ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι – Τα ονόματα για πρόεδρος

Στο τέλος της εβδομάδας και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή να ακολουθήσει την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογή Προέδρου στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου αφού προηγηθεί Διαρκές Συνέδριο στις 25 Αυγούστου ή θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης για ανάδειξη ηγεσίας τον Νοέμβριο έπειτα από το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος; Η συγκεκριμένη άποψη εκφράζεται όχι συντεταγμένα αλλά από μεμονωμένα στελέχη και με διαφορετική οπτική από τον καθένα, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Η άποψη περί ολοκλήρωσης των διαδικασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα προσώρας απηχεί την κυρίαρχη τάση ανάμεσα στα στελέχη.

Πάντως στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σήμερα έγινε κάποια συζήτηση και για τα χρονοδιαγράμματα -το κύριο αντικείμενο ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές- με τον Νίκο Παππά να προβάλλει μία τρίτη ενδιάμεση κατά κάποιο τρόπο πρόταση, να υπάρξει μικρή παράταση δυο ή τριών εβδομάδων στην εκλογή ηγεσίας και αυτή να γίνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και όχι αρχές του μήνα που υπάρχει κίνδυνος πολλά μέλη του κόμματος να μην έχουν επιστρέψει καν από τις διακοπές τους.

Όπως και να’ χει την οριστική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή.

Ενδεχομένως πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες υποψηφιότητες αναφορικά με τη διεκδίκηση της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η κάθοδος της Έφης Αχτσιόγλου, ίσως και μέσω κάποιας τηλεοπτικής συνέντευξης, ενώ θα έχει πάρει τις αποφάσεις του και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην Κεντρική Επιτροπή θα καταθέσει κατά πάσα πιθανότητα την υποψηφιότητά του ο Νίκος Παππάς.

Ερωτηματικό παραμένει το εάν θα θέσει υποψηφιότητα ο Παύλος Πολάκης, κάτι που δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Η Πολιτική Γραμματεία φέρεται να συμφώνησε σήμερα στην τοποθέτηση του Στέργιου Καλπάκη ως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη θέση της παραιτηθείσας Πόπης Τσαπανίδου. Ο κ. Καλπάκης ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.