ΣΥΡΙΖΑ – Κορονοϊός: Φθηνός λαϊκισμός – Η κυβέρνηση παίζει με την αγωνία των πολιτών

Τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις και την υποχώρηση της κυβέρνησης στα standards της δημόσιας υγείας που επηρέασαν την πορεία της πανδημίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για φθηνό κυβερνητικό λαϊκισμό που παίζει με την αγωνία των πολιτών.

Η Κουμουνδούρου επιτίθεται ανοιχτά πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και μάλιστα με αφορμή την διάψευση των διαβεβαιώσεων Κικίλια από την ίδια την Κομισιόν αναφορικά με την διάθεση του εμβολίου καταγγέλλει την κυβέρνηση πως «υπόσχεται χάντρες και καθρεφτάκια αντί να παραδεχτεί πως οδηγεί την χώρα στην ύφεση και αφήνει την κοινωνία απροστάτευτη στον κορονοϊό.

Σημειωτέον πως η ΕΕ ανέφερε πως δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το εμβόλιο διαψεύδοντας ουσιαστικά τον υπουργό Υγείας που υποστήριξε ότι από αρχές Δεκεμβρίου θα έρθουν στη χώρα 3 εκατομμύρια δόσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι απαιτείται η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου με αποτροπή της διασποράς του ιού, αξιόπιστη εκτίμηση του κινδύνου, εντατικοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων στις πύλες εισόδου αλλά και στις εστίες υπερμετάδοσης, ενδυνάμωση του ΕΣΥ και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας αλλά συγχρόνως και αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης και του εισοδήματος των εργαζομένων. «Τα κρούσματα εκτοξεύονται μετά τις αλλοπρόσαλλες επιλογές στον τουρισμό και η κυβέρνηση το ρίχνει στην ατομική ευθύνη. Περιμέναμε καμπάνια για τους νέους και βλέπουμε καμπάνια εναντίον των νέων» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχολιάζοντας πως «βλέπουμε τον υπουργό υγείας να αποψιλώνεται από αρμοδιότητες και κανείς δεν εξηγεί τον λόγο» . Σημείωσε δε (Πρώτο Πρόγραμμα) πως «η ΝΔ μάς πηγαίνει σε μία νέα εκδοχή του «μαζί τα φάγαμε» στην ακραία λογική ότι «εσείς φταίτε που κολλήσατε».

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου εκφράζουν απορίες για τα επιπλέον μέτρα σχετικά με τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε πολλά από τα νησιά μας ζητώντας να μάθει σε ποια επιδημιολογικά δεδομένα βασίστηκαν. Θυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει το άνοιγμα του τουρισμού να γίνει με σοβαρότητα και όχι με αποσπασματικό τρόπο και την διενέργεια τεστ 72 ώρες πριν από την άφιξη των τουριστών χωρίς να αυξηθεί το ποσοστό της πληρότητας στα πλοία με ταυτόχρονη ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά.

Ειδικά για την περίπτωση της Πάρου και της Αντίπαρου ο Γιάννης Ραγκούσης επανήλθε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέκρυψε τα επιδημιολογικά στοιχεία για τα κρούσματα του ιού αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανυποψίαστους να συνεχίζουν τις διακοπές τους μη γνωρίζοντας τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η υγεία τους.