ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώνονται οι περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία

Λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι υποψήφιοι για την αρχηγία κορυφώνουν τις περιοδείες τους στην περιφέρεια προκειμένου την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου να κινηθούν κυρίως εντός της Αττικής για να ενισχύσουν τη δυναμική τους.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να επισημοποιηθεί και η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος χωρίς να την έχει εξαγγείλει ακόμη υποδηλώνει με κάθε μέσο όπως “πλατφόρμες” θέσεων, περιοδείες, ποσταρίσματα στα social media για την  ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι ο 5ος υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

 Ενδεχομένως η ανακοίνωση της καθόδου του να γίνει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ωστόσο η επικύρωσή της θα πρέπει να γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στο Σπόρτινγκ, όπου και θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο υπό την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύεται από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Το μεγάλο στοίχημα για την Κουμουνδούρου αλλά και τους διεκδικητές της αρχηγίας είναι η συμμετοχή, καθώς εκτιμάται ότι μία υποβαθμισμένη διαδικασία ανάδειξης προέδρου θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο την ήδη αρνητική ψυχολογία μελών και στελεχών του κόμματος που προήλθε από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τρέχει ήδη καμπάνια για την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος για τη διαδικασία, ενώ ως γνωστόν θα επιτρέψει την ψήφο και όσους εγγραφούν ως  μέλη την 10η Σεπτεμβρίου ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας.

Όλα αυτά ενώ παραμένει ακόμη ασαφές το τί θα γίνει σε σχέση με το debate που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων γύρω στις 20 Ιουλίου. Οι Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Τζουμάκας επιθυμούν τη διενέργεια debate εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος όπως επίσης και συζητήσεις μεταξύ τους σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν νομαρχιακές του κόμματος. Μάλιστα ο Νίκος Παππάς έχει προτείνει την 7η Σεπτεμβρίου ως καταλληλότερη ημερομηνία για την τηλεαναμέτρηση και θεωρεί ότι το debate πρέπει να αποτελέσει πολιτικό γεγονός και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών. Όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως έχει πει σε δήλωσή του θεωρεί ότι η συγκυρία με τις καταστροφικές πυρκαγιές να δοκιμάζουν τη χώρα δεν ευνοεί μία τηλεσυζήτηση μεταξύ των υποψηφίων διότι μπορεί να προκαλέσει την δυσφορία των πολιτών. Συμφωνεί πάντως με μία συζήτηση μεταξύ τους υπό την ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά.

“Πρέπει όλο το κόμμα και όλοι οι συνυποψήφιοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που προσφέρει η οργάνωσή μας, οι συμβατικές τεχνολογίες και τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, όπως και τα νέα μέσα ενημέρωσης για να γίνει συμμετοχική και πλατιά αυτή η διαδικασία” δήλωσε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Flash TV Κοζάνης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι οποίες “θα γίνουν στις 10 Σεπτέμβρη και μπορεί να έρθει όποιος θέλει, δεν είναι ανάγκη να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ψηφίζει και εγγράφεται εκείνη την ημέρα. Είναι σημαντικό να έρθουν όλοι οι προοδευτικοί, οι δημοκράτες πολίτες, οι οποίοι αναζητούν μια άλλη διαδρομή πέρα από αυτή που μάς έχει εγκλωβίσει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη”.

Να σημειωθεί ότι εάν στις 10 Σεπτεμβρίου δεν υπάρξει υποψήφιος που θα συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% τότε θα γίνει και δεύτερος γύρος εσωκομματικών εκλογών το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στους δύο πρώτους.