ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη για τον τουρισμό – Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της

Με “σημαία” την κυνική όπως την χαρακτηρίζει ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού θα προσέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση στην συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία. Η δε απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει πως κάθε δύο ημέρες η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της και επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της.

Όλα αυτά την ώρα που ο “πρωινός καφές” της Κουμουνδούρου που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής κριτικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο στην διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμά αμφιβολία ότι οφείλει να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου για την λήψη μέτρων έστω και “στο και πέντε” ούτως ώστε να μην μπει η χώρα σε συνθήκες Ιταλίας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την προηγούμενη άνοιξη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον covid-19 το τελευταίο τριήμερο είναι όχι μόνο ανησυχητικός αλλά και αναλογικά πολύ μεγαλύτερος των κρουσμάτων που καταγράφονται στην χώρα. Μιλάει ευθέως για εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης και προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, ενώ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι εμφανίστηκε έπειτα από 8 μήνες σε μία συνέντευξη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μεταθέσει τις ευθύνες στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναφέρει την πρότασή του προς τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα για τον ορισμό ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής που θα διαχειριστεί τα ζητήματα της πανδημικής κρίσης για όσο διάστημα αυτή διαρκέσει. Ισχύουν βεβαίως οι προϋποθέσεις που βάζει ο Αλέξης Τσίπρας για συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων επί ενός συνεκτικού σχεδίου εξάμηνης διάρκειας εφόσον ανασταλεί η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα και δεν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϊδεάζουν για “σκληρό ροκ” εντός της Βουλής καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα παραθέσει στοιχεία που καταρρίπτουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης και επιπλέον θα καταθέσει και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την περαιτέρω διαχείρισή της τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο στήριξης της οικονομίας. Για παράδειγμα, ξεκινώντας από τον Ιούνιο οπότε οι νεκροί συνολικά ήταν 17 και τα κρούσματα μόλις 192 θα καταλήξει στον Οκτώβριο οπότε οι νεκροί έφθασαν τους 234 και τα συνολικά κρούσματα του μήνα 20.776 με το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου να καταγράφονται 286 νεκροί και 24.071 κρούσματα, περισσότερα ήδη από ότι ολόκληρο τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει έγκλημα την σημερινή οδηγία για μη μη διακομιδή ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε ιδιωτικές ΜΕΘ και ζητά να ανακληθεί άμεσα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως η ΝΔ έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα των ανασφάλιστων στην υγειονομική κάλυψη που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ.