ΣΥΡΙΖΑ: Λήξαν θεωρεί το θέμα «Τζάκρη»

Λήξαν θεωρεί το θέμα «Τζάκρη» η Κουμουνδούρου μετά τις γραπτές διευκρινίσεις της αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών πως όσα είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη για τον πρωθυπουργό και τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά είχαν απολύτως ειρωνικό χαρακτήρα.

Το θέμα προκάλεσε προσωρινά μία εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς κάποιοι από τους συμμάχους που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για την στάση του στα εθνικά ζητήματα αποδοκίμασαν τις δηλώσεις Τζάκρη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως έδειξε διάθεση να πέσουν οι τόνοι αποδεχόμενο τις εξηγήσεις Τζάκρη που σημειωμέτον καταλόγισε στον πρωθυπουργό «απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων» .

Η ίδια με δήλωσή της νωρίτερα τονίζε πως όσα ειπώθηκαν σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο «προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. «Καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κουμουνδούρου υπήρξε ενόχληση για τα λεγόμενα της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών και ακολούθησαν ορισμένες έμμεσες συστάσεις δια της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγας Γεροβασίλη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν όμως ήδη βγει στα social media με επικριτικές αναφορές για τα όσα είπε η Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές» σημείωσε ο Νίκος Μπίστης στο Face Book, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης θύμισε στο twitter: Τον καιρό των «Πρεσπών» ακροδεξιοί, δεξιοί και κεντρώοι εθνολαϊκιστές μ’ αποκαλούσαν κατά κόρον άπατρι και διεθνιστή. Το ότι η αναπλώτρια τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος θα αποκαλούσε έτσι τον πρωθυπουργό… ούτε στα πιο μαύρα όνειρά μου! Εκπτώσεις σε ταυτοτικά θέματα όμως δεν χωρούν!

Τα πυρά της και προς την ηγεσία του κόμματος έστρεψε η πρώην βουλευτής και στέλεχος των 53+ Αννέτα Καβαδία: «Το πρόβλημα δεν είναι οι γνωστές απόψεις της κ. Τζάκρη αλλά ότι αυτές επικροτούνται από την ηγεσία του κόμματος, καθώς στον τελευταίο ανασχηματισμό η Θεοδώρα Τζάκρη αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών» έγραψε στον τοίχο της.

-Ad-