ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη μέχρις εσχάτων ανάμεσα σε Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Με περιοδείες στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας συνεχίζει την Παρασκευή την προεκλογική εκστρατεία του δεύτερου γύρου ο Στέφανος Κασσελάκης την ώρα που η συνυποψήφιά του Έφη Αχτσιόγλου έχει επιλέξει την επαφή με το κοινό μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων και videos μέσω των οποίων ανοίγει πολλά θέματα, όπως αυτό των ελληνοτουρκικών θέσεων που άνοιξε χθες.

Μάλιστα κάλεσε και τον συνυποψήφιό της να πάρει θέση για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ζητώντας διευκρινίσεις και για την πρόταση Κασσελάκη σε ό,τι αφορά την επαγγελματική στρατιωτική θητεία.

Με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν η κυρία Αχτσιόγλου σχολίασε πως ήταν απαράδεκτο το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν κατέστησε σαφές με δυναμισμό ότι το Κυπριακό αποτελεί κρίσιμο ζήτημα στον ελληνοτουρκικό διάλογο. Διότι- εξήγησε- ο κ. Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ είπε ότι πρέπει να αναγνωριστεί η τουρκική κατοχή στην Κύπρο. Τάχθηκε υπέρ ενός δομημένου διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό την προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

Στην ομιλία του στο Αιγάλεω ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε για το Κυπριακό: “Μιλάει ο Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο και ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιδρά! Όταν ο Ερντογάν μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα, παραδέχτηκε ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική. Για να δείτε τη διαφορά των δύο πρωθυπουργών. Και καθόμαστε εμείς και απολογούμαστε αν είμαστε “εθνική εξαίρεση”. Όχι, δεν είμαστε. Είμαστε η πατριωτική Αριστερά και έτσι θα κυβερνήσουμε”. Νωρίτερα σε δηλώσεις του για τη στρατιωτική θητεία τόνισε: “Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία”. Για τον κ. Μητσοτάκη σχολίασε ότι είναι απαράδεκτο να μην απαντάει στις προκλήσεις για αναγνώριση του δεύτερου μισού, του κρατιδίου τέλος πάντων” για να επανέλθει ωστόσο στην ίδια δήλωση μιλώντας για ψευδοκράτος.

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι άκρως πολωτικό στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κάτι που ανάγκασε και τους δύο γραμματείς του κόμματος να παρέμβουν συστήνοντας ψυχραιμία: “Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις . Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το χώρο μας, ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της Δημοκρατικής Παράταξης. Φαινόμενα που ζημιώνουν όλους και όλες μας. Το ίδιο το κόμμα αλλά και τους συνυποψήφιους για την προεδρία. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα . Είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει καμία παραίτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτως ώστε ο ίδιος να μπορέσει να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις των βουλευτών Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου και Έλενας Ακρίτα που ανέφεραν ότι θα τιμήσουν την επιλογή τους από τον Αλέξη Τσίπρα και ότι θα παραμείνουν βουλευτές ως το τέλος της θητείας τους.