ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική προσέλευση στις κάλπες της 15ης Μαΐου, ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Με το σύνθημα “να τούς επιστρέψουμε το λογαριασμό” κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την κριτική του προς την κυβέρνηση για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια αλλά και την καμπάνια του για την 15η Μαϊου, οπότε και θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας.

Η μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που καλεί τους πολίτες να τον ενδυναμώσουν με την ψήφο τους κυρίως ψηφίζοντας στις κάλπες για τον πρόεδρο του κόμματος ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει σήμερα τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει με τους πολίτες που δοκιμάζονται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια των εταιρειών παραγωγής ρεύματος και να ακούσει τα προβλήματά της καθημερινότητάς τους. Η περιοδεία του σήμερα στον Πύργο Ηλείας εντάσσεται κι αυτή στην συνολικότερη καμπάνια του κόμματος για προσέλευση στις κάλπες την μεθεπόμενη Κυριακή σε μία διαδικασία που κατά τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να αποτελέσει “γιορτή της Δημοκρατίας”. Βεβαίως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και τηλεοπτική καμπάνια παράλληλα με τη διαδικτυακή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός προβλέπει να στηθούν κάλπες σε 1.000 διαφορετικά σημεία για την εκλογή Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και πολίτες που δεν έχουν κοντά στην περιοχή τους κάποια οργάνωση μελών του κόμματος. Για την Κεντρική Επιτροπή θα στηθούν περί τις 300 κάλπες. Επίσης, οι 9 καταστατικές αλλαγές που έμειναν ως “εκκρεμότητα” από το Συνέδριο αναμένεται να εγκριθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία μία ημέρα πριν ή μία ημέρα μετά τη διαδικασία εκλογής συλλογικής ηγεσίας κι αυτό διότι μία τρίτη κάλπη θα καθιστούσε ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία. Σ’ αυτήν την ψηφοφορία έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν περί τους 4.800 σύνεδρους που ψήφισαν στις 16 Απριλίου στην κάλπη αναφορικά με τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.