ΣΥΡΙΖΑ: Με κάθε μέσο συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας με κάθε μέσο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιβεβαίωσε το Πολιτικό του Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τηλεδιάσκεψη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Κατά τις πληροφορίες το Πολιτικό Συμβούλιο στην απόφασή του επισημαίνει την αναγκαιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση να συνδράμει στην μάχη για την διαχείριση της κρίσης με τον κορονοϊό επιμένοντας στην ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως επίσης και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των υγειονομικών.

Μάλιστα υπάρχει σχεδιασμός ώστε τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί και κάποιο δημόσιο νοσοκομείο για να συνομιλήσει με τους γιατρούς που δίνουν καθημερινά την μάχη για την δημόσια υγεία.

Παράλληλα, το Πολιτικό Συμβούλιο επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των επιπτώσεών της στον άξονα του προγράμματος που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Δευτέρα για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων προτού οι συνέπειες της κρίσης γίνουν ανυπολόγιστες. Επίσης, θεωρεί ανεπαρκή την ευρωπαίκή ενίσχυση με βάση τις αποφάσεις που έλαβε το τελευταίο Eurogroup.

Κατά την συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα του ελλείμματος δημοκρατίας στην ενημέρωση, θέμα που μπήκε άλλωστε επιτακτικά και στην συζήτηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά και στην Διάσκεψη των Προέδρων από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, και αποφασίστηκε να κλιμακωθεί η πίεση είτε με την προσφυγή στο ΕΣΡ είτε και μέσω μίας συνέντευξης Τύπου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε την άμεση συνεδρίαση του συνόλου των διευρυμένων νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα για τον κορονοϊο και την ενημέρωση των στελεχών του.