ΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία Τσίπρα θα ξεκινήσει το συνέδριο

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με στόχο όπως αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρός του κόμματός του να εξελιχθεί σ’ ένα σύγχρονο και μοντέρνο ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς.

Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής καμπάνιας Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε από το πρωί στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media την πρότασή του για ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων 50/50 σε όλα τα συλλογικά όργανα αλλά και στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πρόταση που θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή με το κλείσιμο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου στο κλειστό γήπεδο Φαλήρου.

Την προηγούμενη ημέρα με κάλπες, και όχι δια βοής, θα τεθούν υπό την έγκριση των 5.000 συνέδρων οι δύο καίριες προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας (προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής) από τα μέλη. Οι δύο συγκεκριμένες προτάσεις έχουν προκαλέσει έντονη εσωκομματική συζήτηση κι εξ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να στηθούν κάλπες ούτως ώστε να αποτυπωθεί με απόλυτα ποσοστά η αποδοχή τους.

Βεβαίως από τώρα η μεγάλη πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής η οποία καθορίστηκε για την Κυριακή 15 Μαϊου. Στόχος της Κουμουνδούρου είναι ο αριθμός των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες να είναι μεγαλύτερος από εκείνον που συμμετείχε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την επιλογή αντιπροσώπων όταν ψήφισαν περίπου 40.500 μέλη και στόχος είναι για την εκλογή προέδρου τα μέλη να έχουν αυξηθεί και να έχουν φθάσει τις 70.000. Για τον σκοπό αυτό δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και όσοι προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 15 Μαίου και συμπληρώσουν το απογραφικό δελτίο για την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

-Ad-