ΣΥΡΙΖΑ: Με τις διαγραφές Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη απάντησε ο Κασσελάκης

Tην έξοδο από την Κουμουνδούρου έδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης αργά τη νύχτα σε τρία κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας: Τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα με αφορμή τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, τα λεγόμενά τους και το γεγονός πως όπως διαπιστώνει έχουν γίνει εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με μία νέα ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος και χρησιμοποιώντας την ίδια φράση όπως και στην περίπτωση του Στέφανου Τζουμάκα “επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος” ανακοίνωσε την πρόθεση διαγραφής των τριών στελεχών

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ”

Προσθέτει επίσης ότι “το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.” κάνοντας λόγο για εσωκομματικούς τηλεοπτικούς χορηγούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

Λίγο νωρίτερα είχε δει το φως της δημοσιότητας σκληρό ως προς το περιεχόμενο κείμενο των στελεχών της Ομπρέλας το οποίο ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία διάσπασης του κόμματος Εκτιμάται ότι η δημοσιοποίηση του κειμένου της “Ομπρέλας” να επισπεύσθηκε μετά την απρόσμενη παραδοχή του Δημήτρη Βίτσα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι στόχος του νέου κόμματος είναι η εκλογή ενός ή δύο ευρωβουλευτών μαζί με την αποκάλυψη της δικής του πρότασής του σε σχέση με την ονομασία του νέου κόμματος. Το βράδυ λοιπόν διακινήθηκε νέο (μετά την Πολιτική Γραμματεία) πολιτικό κείμενο των στελεχών της Ομπρέλας που σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα κόμμα σε αποδρομή. Το σημαντικό ωστόσο από το συγκεκριμένο κείμενο είναι ότι πέραν της αναμενόμενης κριτικής που ασκεί στον Στέφανο Κασσελάκη για τον οποίο επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις για πραξικοπηματικές πρακτικές και επιμένει ότι οι απόψεις του δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά είναι η επίθεση στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Το κείμενο της Ομπρέλας καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση καθώς άνοιξε το δρόμο για τις αλλαγές στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν “σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του κόμματος σε απροσχημάτιστο αρχηγικό, με ελέω θεου πρόεδρο, πηγη όλων των εξουσιών, που ασκεί “αδιαμεσολάβητα” την ηγεσία, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων”. Σε ό,τι αφορά τον Στ. Κασσελάκη επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η νέα ηγεσία δεν ενεργεί σαν προεδρία, μονοπρόσωπο όργανο με καταστατικές δεσμεύσεις απέναντι στη συλλογικότητα, αλλά σαν κυριευτής μιας θέσης εξουσίας, που την προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού από το συλλογικό έλεγχο”.