ΣΥΡΙΖΑ: «Μέχρι 32 ετών, δεν σε γράφω μέλος σε Οργάνωση. Να πας… στη νεολαία!»

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το πού εγγράφονται νέοι άνθρωποι που θέλουν να ενταχθούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την συζήτηση που ορισμένες φορές αγγίζει και τα όρια της αντιπαράθεσης τροφοδοτεί η επιμονή κάποιων στελεχών του οργανωτικού που θεωρούν ότι όταν κάποιος είναι έως και 32 ετών θα πρέπει να ενταχθεί στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ!

Η επιμονή αυτή ως είναι φυσικό δημιουργεί παρεξηγήσεις καθώς αρκετοί νέοι που μπορεί να είναι ακόμη και οικογενειάρχες με παιδιά δεν επιθυμούν να εγγραφούν στη νεολαία αλλά να ενταχθούν κανονικά στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για παράδειγμα μέλη της οργάνωσης Άνω Πετραλώνων και Θησείου με επιστολή τους προς το Οργανωτικό διερωτώνται αν δεδομένου ότι κάποιοι νεοεγγραφέντες δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της νεολαίας θα πρέπει να τούς υποδειχθεί να πάνε σπίτι τους μέχρι να συμπληρώσουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους…

Το Οργανωτικό εμφανίζεται να απαντά ότι από το ξεκίνημα του “isyriza” έπειτα από συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε οι νέοι και οι νέες κάτω των 30 “να στέλνονται στη Νεολαία”. Οι του Θησείου όμως αντιδρούν και σημειώνουν πως και οι πέντε (εν προκειμένω) νέοι -γιατί ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και σε άλλες οργανώσεις- έχουν εγγραφεί προ έτους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του isyriza. Θυμίζουν πως σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος και στο άρθρο 3 παράγραφος 1 ορίζεται ότι “μέλος μπορεί να γίνει κάθε άνδρας και γυναίκα που έχει συμπληρώσει το 16ο έτος, ζει στην Ελλάδα, αποδέχεται το Καταστατικό, την ιδρυτική διακήρυξη και τους γενικούς πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, με απόφασή της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 15-16/2/2020 ενέκρινε την απόλυτη ισοτιμία όσων εγγράφονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας και το δικαίωμα ψηφοφορίας στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη όμως φαίνεται πως ορισμένοι ακόμη για δικούς τους λόγους δημιουργούν προβλήματα στην διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνδέοντας τα θέματα και με τις ψηφοφορίες που γίνονται για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών.