ΣΥΡΙΖΑ: Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη, είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση

Εντείνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις εκλογές σε σημείο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Τραμπ κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τον κ. Μητσοτάκη πως το πάρτι έφθασε στο τέλος του.

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση τράβηξε κι άλλο το σχοινί με αφορμή τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων που δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρωστάει 1,3 εκατομμύρια ευρώ, οι υπουργοί του 11,4 εκατομμύρια ευρώ και η ίδια η Νέα Δημοκρατία 350 εκατομμύρια ευρώ. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες τους όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους.

“Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον, αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της” σχολίασε δηκτικά ο κ. Ηλιόπουλος επιμένοντας ότι οι υπόχρεοι οφείλουν να δηλώνουν στο “πόθεν έσχες” τους και τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα. “Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας” σχολίασε θυμίζοντας πως την ώρα που οι πολίτες χάνουν το σπίτι τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, κανείς δεν γνωρίζει πώς ρυθμίζονται τα χρέη των πολιτικών και δη των κυβερνώντων. Ενδεικτικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να χρωστάει από δάνεια 557.000 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης 464.000 ευω και ο υφυπουργός αρμόδιος για τις δημόσιες επενδύσεις Γιάννης Τσακίρης 761.000 ευρώ. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εμφανίζεται να έχει χρέη 244.000 ευρώ, ο υφυπουργός ΆΜυνας Νίκος Χαρδαλιάς 408.000 ευρώ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης 1.037.238,38 ευρώ και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης 654.007,69 ευρώ.