ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο εάν βρισκόταν σε παράλληλο σύμπαν η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε με τον τρόπο που αντιδρά την πανδημία

Μόνο εάν βρισκόταν σε ένα παράλληλο σύμπαν η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε με τον τρόπο που αντιδρά την κρίση του κορωνοϊού θεωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδοντας ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης για το δράμα που ζει η χώρα.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει εκ νέου το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, και με αφορμή την συζήτηση για το χωροταξικό νομοσχέδιο να αναφερθεί στους κακούς κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην πανδημία και στην προσπάθειά της να “κουκουλώσει” το μπάχαλο που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου της.

Συγχρόνως σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου η αξιωματική αντιπολίτευση θα ενημερώσει για το θέμα με το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορωνοϊού τόσο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια.

Ήδη επανακατέθεσε την τροπολογία της με την οποία ζητά την πλήρη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον covid-19 , ενώ στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως τα τρία ερωτήματα που προκύπτουν μετά την παραδοχή Πέτσα για την ύπαρξη υποσυστήματος καταγραφής κρουσμάτων του ΕΟΔΥ είναι εάν ενσωματώνονται σε καθημερινή βάση και έγκαιρα τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την παράλληλη πλατφόρμα του ΕΟΔΥ στο Μητρώο Ασθενών Covid 19 ή ισχύουν οι καταγγελίες μελών για μεγάλες καθυστερήσεις που ξεπερνούν τη μία εβδομάδα, εάν έχουν οι επιστήμονες της Επιτροπής πρόσβαση σε καθημερινή βάση σε όλα τα επιβεβαιωμένα κρούματα ανά περιφέρεια και επιπλέον γιατί επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εστιάζει την κριτική του και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο με την επισήμανση πως την Κυριακή δήλωνε πως είναι ένα το σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και ότι τα περί παράλληλων συστημάτων υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων και την Τετάρτη παραδέχτηκε την ύπαρξη του υποσυστήματος του ΕΟΔΥ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει άμεσες λύσεις για ζητήματα για τα οποία αρνείται να ασχοληθεί η κυβέρνηση, αλλά αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση.

Γι’ αυτό και επανακατέθεσε τροπολογία για την άμεση επανασύνδεση και απαγόρευση παροχής διακοπών ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες που πλήττονται. Επίσης, πιθανότατα αύριο θα καταθέσει τροπολογία για την πληρωμή των υπερωριών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που καθυστερούν να αποδοθούν εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες.