ΣΥΡΙΖΑ: Να πει ο Μητσοτάκης ποιους παρακολουθεί και μετά να παραιτηθεί

Να πει ο πρωθυπουργός πρώτα δημοσίως πόσους και ποιους βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακολουθεί και μετά να παραιτηθεί αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο διάδοχος του κ. Κοντολέοντα, νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης υπό την πίεση των ερωτήσεων που δέχτηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ομολόγησε πως γίνονται και άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. “Έχω τον πλήρη έλεγχο της Υπηρεσίας τις τελευταίες 15ημέρες, κανείς δεν εξαιρείται” φέρεται να είπε ο κ. Δεμίρης ο οποίος στη συνέχεια δεν διέψευσε τους βουλευτές που σχολίαζαν ότι επί της ουσίας ανακοίνωσε και επιβεβαίωσε ότι γίνονται και άλλες παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων.

Να σημειωθεί ότι και χθες εμμέσως πλην σαφώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα να γίνονται κι άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων λέγοντας χαρακτηριστικά στο briefing των πολιτικών συντακτών πως “δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης” κάτι τέτοιο.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κάνει λόγο για “παρακράτος Μητσοτάκη” το μόνο που έχει πλέον να κάνει ο πρωθυπουργός είναι: Να πει δημοσίως ποιους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθεί, για ποιους ακριβώς λόγους και εν συνεχεία να παραιτηθεί. “Τα δεν ήξερα” και “φταίει ο ανιψιός μου για το λάθος” τελειώσανε και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, προειδοποιεί η Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Politico αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση δια του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στην ΕΕ προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων όταν στις 2 Αυγούστου απάντησε σε αντίστοιχη επιστολή της ΕΕ πως όσα δημοσιεύονται προέρχονται από μέσα ενημέρωσης που δεν χαρακτηρίζονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους.