ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος της ΚΟ ο Φάμελλος – Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της ΠΓ

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συνεδρίαση για πρώτη φορά το μεσημέρι η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ο διευθυντής του οργάνου Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσφωνώντας τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος είπε: Πρόεδρε Αλέξη Τσίπρα σε ευχαριστούμε για όλα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα συνεκλήθη αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής για να επικυρώσει τις αποφάσεις της χθεσινής μαραθώνιας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Και εξέλεξε ομόφωνα τον Σωκράτη Φάμελλο σε ρόλο μεταβατικού προέδρου της. Γραμματέας εξελέγη ο Διονύσης Καλαματιανός. Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Νίκος Παππάς, δεύτερος ο Νάσος Ηλιόπουλος και τρίτη η Θεοδώρα Τζάκρη. Για αντιπρόεδρος της Βουλής εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται η Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τις πληροφορίες ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους μπροστά στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα για την θέση του Προέδρου της Βουλής, όμως αναμένεται να θέσει θέμα για την γειτνίαση στα κοινοβουλευτικά έδρανα με τους Σπαρτιάτες. Το θέμα έθιξε και ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που καθιερώθηκε μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διάταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα ψηφίσει τους υποψηφίους αντιπροέδρους των Σπαρτιατών και της Νίκης.

Σημειωτέον πως την Τετάρτη συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εν όψει της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και για να επεξεργαστεί και προετοιμάσει τον οδικό χάρτη του κόμματος για τους επόμενους μήνες.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό η εκλογή Προέδρου από τη βάση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση άνω των δύο υποψηφιοτήτων θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου και η επαναληπτική στις 10 Σεπτεμβρίου και σε περίπτωση ενός ή δύο υποψηφιοτήτων θα γίνει απευθείας στις 10 Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα εκπροσωπηθεί με το νέο του πρόεδρο. Θα έχει προηγηθεί στα τέλη Αυγούστου Διαρκές Συνέδριο του κόμματος ενώ το Νοέμβριο θα διεξαχθεί και τακτικό συνέδριο, λίγο μετά τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κατά το διήμερο 15-16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να επικυρώσει τις αποφάσεις. Εκεί θα αποκαλυφθούν και οι υποψήφιοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα.