ΣΥΡΙΖΑ: «Νίκη» Αλ. Τσίπρα για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο

Η κατάληξη της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε το βράδυ ομαλά δείχνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει το παιχνίδι ως προς τα οργανωτικά στα χέρια του.

Στην συνεδρίαση έγινε ένα ακόμη βήμα προς τον μετασχηματισμό του κόμματος αφού τόσο ο απολογισμός όσο και η εισήγηση του Προέδρου εγκρίθηκαν με ομοφωνία. Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε και ο «οδικός χάρτης» που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας αφού κατεγράφη μόνο ένα κατά. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για την διαδικασία της διεύρυνσης και τον μετασχηματισμό προκαλώντας επί της ουσίας όσους εκφράζουν αντίθετες απόψεις να εκφράσουν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους και να σταματήσει μία φαινομενική ομοφωνία. Συγχρόνως επέλεξε να μεταθέσει για αργότερα τις αποφάσεις περί την νέα ονομασία ώστε αυτή να επιλεγεί μαζί με τους συμμάχους στην συνεδρίαση της ΚΕΑ που θα πραγματοποιηθεί όπως ανακοίνωσε στις 8 Μαρτίου επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Newsique.gr.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία που κατατέθηκε από κάποια μέλη της πλειοψηφίας ώστε τα μέλη που εγγράφονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας να μην έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη την τελευταία ημέρα της εγγραφής, παρότι υποστηρίχθηκε και από στελέχη της λεγόμενης «παλιάς» φρουράς απορρίφθηκε.

Οι εγγραφές νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων θα ολοκληρωθούν την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου. Μετά θα σχηματιστεί μία ενιαία λίστα μελών (παλιών και νέων, όσων γράφτηκαν στις οργανώσεις ή μέσω του iSYRIZA) και όλοι θα παραλάβουν κάρτα μέλους αποδίδοντας συμβολικά κι ένα αντίτιμο.

https://staging.newsique.gr/al-tsipras-skliri-apantisi-sti-nd/