ΣΥΡΙΖΑ – Novartis: Η αλήθεια αποκαλύφθηκε στην επίσημη μετάφραση του ΥΠΕΞ (έγγραφο)

Στην επίσημη μετάφραση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αλήθεια γύρω από το σκάνδαλο της Novartis.

Και μάλιστα υπαινίσσεται πως η αλήθεια αποκαλύφθηκε έστω και άθελα εκ των έσω αφού προκύπτει από την μεταφραστική υπηρεσία που υπάγεται στον υπουργό Εξωτερικών ότι η Novartis αποσκοπούσε με διεφθαρμένο τρόπο να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με την μετάφραση στόχος της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας ήταν “να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής , προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas”.

Με βάση αυτήν την μετάφραση η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει καυστικά πως ο κ. Δένδιας (ως υπουργός Εξωτερικών) φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο της Novartis αφού όπως επισημαίνει, επιβεβαιώνεται πως ο συμβιβασμός 345 εκατομμυρίων δολαρίων της Novartis δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ αλλα σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό της κυβέρνησης Σαμαρά την περιόδο 2012-2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει απο τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό καθώς τώρα και με τη βούλα του υπουργείου Εξωτερικών η novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της. Επίσης να ζητήσει συγγνώμη τόσο για τα ψέμματα όσο και για τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis και συγχρόνως να απαιτήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύν και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο καθώς ” ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει επιτέλους ποιοι ήταν αυτοί που τα πήραν από τη Novartis”.