ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής του μπλοκ στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η φετινή επέτειος των 48 χρόνων συμβολίζει για την Κουμουνδούρου και μία ευκαιρία συνειδητοποίησης πως ο δρόμος για την Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη χαράσσεται μέσα από μεγάλους αγώνες του λαού κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και στα κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολιτικό περιεχόμενο στο μήνυμά του για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Αναφέρεται στη βία και τον αυταρχισμό που είναι το συμπλήρωμα μίας κυβερνητικής πολιτικής εχθρικής προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, στην κυβέρνηση που μετατρέπει ξανά την ΕΥΠ σε μηχανισμό παρακολούθησης πολιτών, αναζητώντας “εσωτερικούς εχθρούς” και σχολιάζοντας πως το “τελευταίο μίλι” του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατέλειωτο Γολγοθά.

Γι’ αυτό και επισημαίνει ότι η μόνη διέξοδος είναι να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ με αφορμή την πορεία για το Πολυτεχνείο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης διερωτάται εάν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό θα γίνουν από εντεταλμένα όργανα της πολιτείας που τα ίδια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις! Κοινώς εάν οι πολίτες θα ελέγχονται εάν είναι εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους αστυνομικούς. Κατέθεσε επίσης σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να μάθει ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών και ποια μέτρα έχουν ληφθεί ώστε οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί διενεργώντας ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ζητώντας πιστοποιητικά εμβολιασμών και ταυτότητες να μην έρχονται σε επαφή με τους πολίτες.