ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε νούμερο ένα παράγοντα αποσταθεροποίησης

Επισπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τις διεργασίες για τα ψηφοδέλτια και το εκλογικό του πρόγραμμα παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση αλλάζει και πάλι γραμμή και μέσω του εκπροσώπου της κ. Οικονόμου διαμηνύει τώρα ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη. Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια (την Παρασκευή Κιλκίς, την Τρίτη Καστοριά) όπως επίσης και των στελεχών με στόχο να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στους πολίτες μεταφέροντας το μήνυμα της εναλλακτικής του πρότασης και της πολιτικής αλλαγής.

Κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε νούμερο ένα παράγοντα αποσταθεροποίησης καθώς λόγω των αδιεξόδων τους ανοιγοκλείνει το θέμα των εκλογών κάνοντας την κυβέρνηση να έχει κατεβάσει τα μολύβια και να αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θυμίζουν πως μόλις μία εβδομάδα πριν ο Κ. Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα το θέμα των εκλογών λέγοντας στην Καλλιθέα πως “μυρίζει εκλογές” και τώρα πάλι αλλάζει εκλογικό σχεδιασμό-διαπιστώνοντας την ραγδαία φθορά του- βάζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλήσει για εκλογές την άνοιξη.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως ο πρωθυπουργός επαναφέρει την στρατηγική της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ κι αυτό παρά το γεγονός πως για ένα μεγάλο διάστημα φλερτάρισε ακόμη και με την προοπτική των συνεργασιών αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να συμμαχούσε με την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου. Κατά την ανάλυση που κάνει η Κουμουνδούρου στην ουσία ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής και ότι θα προσφύγει αμέσως σε δεύτερες εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της δεξιάς, οι οποίοι όμως παρουσιάζουν διαρροές προς κόμματα της άκρας δεξιάς και συγχρόνως προσπαθεί να αποθαρρύνει το εκλογικό σώμα να ψηφίσει κόμματα που δυνητικά θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό κατά την Κουμουνδούρου σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αναγνωρίσει κι ενδεχομένως αποδεχθεί ότι είναι ανύπαρκτες οι πιθανότητες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη- λόγω υποκλοπών- και ότι η μόνη του διέξοδος βρίσκεται στην Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου.

Με όλη αυτήν την τακτική σημειώνουν παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα ακόμη μήνυμα στους πολίτες: πως προκειμένου να επικρατήσει εκλογικά δεν θα διστάσει να θυσιάσει τη βεβαιότητα στη χώρα και την σταθερότητα οδηγώντας την σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και ακυβερνησία . Εξ αυτού του λόγου προσθέτουν φανερώνει πως αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα πολιτικής αποσταθεροποίησης για τον τόπο.