ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κρυφτεί από τις πολιτικές του ευθύνες

Δεν είχε την παρρησία ο πρωθυπουργός να αναλάβει την πολιτική ευθύνη αλλά και για να ζητήσει συγγνώμη για το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγναδη λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας αποτίμηση της συζήτησης στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κρυφτεί από τις πολιτικές τού ευθύνες και δεν απάντησε για την ολιγωρία της κας Μενδώνη για την προσπάθεια υποβάθμισης και συγκάλυψης για 15 μέρες. Δεν απάντησε προσθέτουν ουτε καν για ποιος τελικά ήταν αυτός που επέλεξε τον κ. Λιγνάδη για το Εθνικό Θέατρο.

Σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός υιοθέτησε και αυτός τις χυδαίες επιθέσεις σε βάρος των ηθοποιών και του ΣΕΗ, ταυτιζόμενος με την υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη. Δεν απάντησε ομως για τις πρωτοφανείς αντιφάσεις στις δηλώσεις των υπουργών του προσπαθώντας να καλύψουν την υπόθεση. Παραδέχθηκε ουσιαστικά την προσπάθεια συγκάλυψης, λέγοντας ότι η καταγγελία της 6ης Φλεβάρη ήταν ικανή για να ζητηθεί η παραίτηση Λιγνάδη αλλά όχι ικανή για να πάνε στη Δικαιοσύνη, κάτι που έκανε η Μενδώνη στις 19 του μήνα, κατόπιν μήνυσης για μη παραγεγραμμένο αδίκημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν οτι η προσπάθεια αντιπερισπασμού με τη δήθεν σπουδή του πρωθυπουργού για το δημόσιο λόγο, ώστε να δραπετεύσει από το μείζον ζήτημα για το οποίο συζητά όλη η Ελλάδα, έπεσε στο κενό, διότι ακόμα και εκεί ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος. Είναι αυτός τονίζουν πηγές του κόμματος που όχι απλά έχει τροφοδοτήσει αλλά έχει υιοθετήσει και έχει φέρει μέσα στη Βουλή με ομιλίες του τις πιο ακραίες χυδαιότητες που έχουν γραφτεί, προκειμένου να πλήξει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για την κατηγορία που εξαπέλυσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αυτό που ξέχασε να αναφέρει-λενε- είναι ότι ο ίδιος επέλεξε να φέρει στην ίδια τροπολογία δύο ακόμα προβλέψεις: Την διάταξη με την οποία εκκρεμείς υποθέσεις τραπεζιτών για θαλασσοδάνεια μπήκαν στο αρχείο (κατ΄έγκληση δίωξη στην τραπεζική ασυλία) και την επιστροφή σε κατηγορούμενους για ξέπλυμα των δεσμευμένων χρημάτων και περιουσιακών τους στοιχείων. Το μόνο που ήθελε με την τροπολογία αυτή τονίζουν οι ίδιες πηγες ήταν να βρει ένα πρόσχημα για να κάνει το νομοθετικό ρουσφέτι σε υπόδικους τραπεζίτες και όσους ελέγχονταν για μαύρο χρήμα και είχαν δεσμευμένα εκατομμύρια ευρώ.

-Ad-