ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης «κρύβεται» και φανερώνει την ενοχή του

Για τρίτη φορά μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες απέφυγε ο πρωθυπουργός να παρουσιαστεί στη Βουλή και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, εξέλιξη που οδηγεί την Κουμουνδούρου στην εκτίμηση πως ο κ. Μητσοτάκης “κρύβεται” και με αυτόν τον τρόπο φανερώνει την ενοχή του.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προσέλθει στη Βουλή καθώς συγκαλεί για το μεσημέρι της Παρασκευής την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και επίκεντρο το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις μεθοδεύσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, -σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση- για συγκάλυψη του θέματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για τα ζητήματα Δημοκρατίας και κατά τη δήλωσή του στην πορεία για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου: “Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει διαπράττουν τεράστιο λάθος το οποίο θα το διαπιστώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού και κυρίως μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες για την πολιτική αλλαγή” ανέφερε.

Την ίδια ώρα δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά στη Βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση ότι υπάρχουν αποδείξεις για το ότι το 2020 ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει υπό παρακολούθηση μέσω της ΕΥΠ τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη. “Οι αποδείξεις γι’ αυτό υπάρχουν και βρίσκονται στην ΕΥΠ και στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας του κινητού του κ. Χατζηδάκη. Αν τολμάτε, δώστε τώρα την άδεια στην ΕΥΠ να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις αποδείξεις, καθώς και στην ΑΔΑΕ να απευθυνθεί στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας των κινητών του κ. Χατζηδάκη” ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ανέχεια και τη δημοκρατία στο ζόφο των υποκλοπών. “Έστησε ένα παρακράτος ολοκληρωτικού ελέγχου των πάντων” σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.