ΣΥΡΙΖΑ: Ο κύβος ερρίφθη! Εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου

Ο κύβος ερρίφθη! Η εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τα μέλη του κόμματος θα γίνει στις 15 Μαϊου. Όμως οι σχετικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα θα εγκριθούν προηγουμένως από το σώμα του Συνέδριου και μάλιστα όχι δια βοής αλλά με ψηφοφορία που θα γίνει στο Tae Kwo Do με κάλπες.

Αυτό ανακοίνωσε κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να δείξει πρωτίστως σε όσους έχουν ενστάσεις, δηλαδή την μειοψηφία του κόμματος για τις προτάσεις του ότι όλοι οι σύνεδροι, οι 5.000 αντιπρόσωποι, θα ψηφίσουν μυστικά επί των προτάσεών του για τις καταστατικές αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και όσοι συμπληρώσουν απογραφικό δελτίο την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ για την Κεντρική Επιτροπή θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη που έχουν εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ έως τις 21/3/2022, περίπου 61.000 μέλη δηλαδή.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε συνολικά 500 τμήματα από τις 8πμ έως τις 8μμ την Κυριακή στις 15 Μαϊου.

Προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή είναι να συγκεντρώσει από 300 υπογραφές εκλεγμένων συνέδρων.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newsique.gr h εκλογή των μελών του οργάνου θα γίνει ανά περιφέρεια. Στην Αττική αντιστοιχούν 150 μέλη. Επίσης η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εκλέγει 10 μέλη, η Κεντρική Μακεδονία 34 μέλη, η Δυτική Μακεδονία 10 μέλη, η Ήπειρος 10 μέλη, η Θεσσαλία 12 μέλη, τα Ιόνια Νησιά 6 μέλη, η Δυτική Ελλάδα 20 μέλη, η Στερεά Ελλάδα 8 μέλη, η Πελοπόννησος 14 μέλη, το Βόρειο Αιγαίο 4 μέλη, το Νότιο Αιγαίο επίσης 4 μέλη, η Κρήτη 16 μέλη και οι οργανώσεις Εξωτερικού 2 μέλη.

Η ποσόστωση της διεύρυνσης για την ένταξη των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας ορίζεται σε 20% και υπολογίζεται ανά περιφέρεια. Το όριο εκπροσώπησης των βουλευτών στην Κεντρική Επιτροπή ορίζεται για την Αττική στο 15% και για τις υπόλοιπες περιφέρειες στο 20%.