ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία

“Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία” σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την πρωτοφανή δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή που προσπάθησε να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση στον Real με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η σημερινή εκτός ορίων εμφάνιση του πρωθυπουργού που συνέδεσε ευθέως ένα πολιτικό κόμμα με μία τρομοκρατική ενέργεια είναι σαφές δείγμα τού ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό και γι’ αυτόν τον λόγο επιχειρεί να πολώνει το πολιτικό κλίμα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως “ούτε τα τρολς του διαδικτύου τόλμησαν να κάνουν τέτοια διασύνδεση” και διερωτώνται χρησιμοποιώντας μία φράση που ανέσυρε σήμερα ο πρωθυπουργός “αν αυτό δεν είναι εκτσογλανισμός της πολιτικής, τί είναι;”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξίωσε από τον κ. Μητσοτάκη που είπε από το βήμα της Βουλής “μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη” να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις αναφορές τις οποίες απέδωσε στον πανικό του και την αμηχανία του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να διατηρήσει μία στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα για όσο διάστημα θα βρίσκεται ακόμη στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας αφού προηγουμένως είχε διευκρινίσει πως οι “απαράδεκτες δηλώσεις Βερναρδάκη αποσύρθηκαν αμέσως και ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη”.

Κατά τον κ. Ηλιόπουλο “όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος”.

Ο δε τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης που ήταν παρών στη Βουλή σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης έδειξε το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του. Κι αυτό αξιοποιώντας ένα προχθεσινό σχόλιο του κ. Βερναρδάκη τόλμησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στο ραδιοσταθμό Real. Και μετά από αυτό το εμπρηστικό σχόλιο να συνεχίσει με γλώσσα ακραίας απρέπειας για να καταλογίσει “εκτσογλανισμό” στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σημειωτέον πως ο κ. Μητσοτάκης προτού συνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την εγκληματική επίθεση στον Real ισχυρίστηκε στη Βουλή πως οι δηλώσεις Βερναρδάκη εις βάρος της Ν. Κεραμέως δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο: “Αυτός ο βερναρδακισμός είναι πολακισμός, είναι ο συριζαϊκός φαρισαϊσμός, είναι αυτό που έχει αποκληθεί ως εκτσογλανισμός της κοινωνίας. Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα”.