ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης νομίζει ότι οι πολίτες είναι λωτοφάγοι και θέλει να ξαναγράψει την Ιστορία

Σε προεκλογικούς τόνους κινείται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα με αιχμή το δημοψήφισμα του 2015, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανέσυρε για να υποστηρίξει μιλώντας με την Επίτροπο Βεστάγκερ ότι γλιτώσαμε από μία μεγάλη καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι νομίζει πως απευθύνεται σε λωτοφάγους και μάλιστα ότι ξαναγράφει την ιστορία ενώ κύκλοι του απάντησαν αιχμηρά και σε σχόλιο της ΝΔ πως οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά “πώς φθάσαμε στο 3ο αχρείαστο μνημόνιο”. Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν με αγανάκτηση πως το κυβερνών κόμμα μιλάει για τρίτο αχρείαστο μνημόνιο σαν να χρειάζονταν τα δύο πρώτα που εφήρμοσαν οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ περικόπτοντας οριζόντια μισθούς, συντάξεις, κόβοντας δώρα και επιδόματα και οδηγώντας εκατομμύρια Ελλήνων σε συνθήκες απόλυτης φτωχοποίησης.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε από το Euroactive για το εάν η επόμενη κυβέρνηση θα χρειαστεί νέο μνημόνιο είπε ότι αυτό δεν θα γίνει διότι “υπήρξε μία κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) που ρύθμισε το χρέος κι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια”, κάτι που όπως σημείωσε “είναι ίσως η σημαντικότερη παρακαταθήκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες γενεές στη χώρα, αρκεί να μην την σκορπίσουμε, να μην την ξοδέψουμε”.

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη και στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Επίτροπο Ανταγωνισμού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θύμισε ότι: είναι ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα, την οδήγησε στα μνημόνια και τον ελληνικό λαό στην πιο βαθιά φτωχοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου της οποίας ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός παρέδωσε το 2015 στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 21 δισεκατομμύρια αποπληρωμές χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και πρόσβαση στις αγορές, ο ίδιος παρέλαβε το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, 10 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, καθώς και ότι η απόφαση για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία είχε ληφθεί τον Αύγουστο του 2018 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2022, ώστε ο κ. Μητσοτάκης να μπορεί σήμερα με γελοίους πανηγυρισμούς να την εμφανίζει ως τάχα δικό του επίτευγμα.

Επίσης, διερωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός εξήγησε στην κ. Βεστάγκερ πώς γίνεται ο εκλεκτός του, να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι τοποθετεί κομματική εγκάθετη αντιπρόεδρο και ότι τον άφησαν χωρίς υπαλλήλους για να μην πραγματοποιεί ελέγχους και να μην επιβάλει πρόστιμα στην αισχροκέρδεια.