ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστολή για να ξεφύγει από την αποτυχία του σε πανδημία και οικονομία

Ποιος διχάζει τελικά; Στο πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιος προκαλεί “διχασμό” ή δημιουργεί κοινωνική ένταση την τελευταία λέξη τουλάχιστον για σήμερα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπό του να καλεί την κυβέρνηση να κοιτάξει τα αρνητικά μηνύματα στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργου στο facebook.

To βέβαιο ωστόσο είναι ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί σε επίπεδο Βουλής την Παρασκευή οπότε και ο πρωθυπουργός έχει κληθεί να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και στην επίκαιρη ερώτησή του για ζητήματα Δημοκρατίας.

Μία πρόγευση δόθηκε σήμερα με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να απαντά στο πρωθυπουργικό διάγγελμα αλλά και στις αιτιάσεις πως η αξιωματική αντιπολίτευση ενθαρρύνει τις κινητοποιήσεις επομένως…προκαλεί και διασπορά της πανδημίας.

Για την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστολή και στον αυταρχισμό για να ξεφύγει από την αποτυχία του σε πανδημία και οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας στην on camera δήλωσή του κάλεσε τον πρωθυπουργό να “σταματήσει να επενδύει στον διχασμό” κάτι που αναμένεται να πει και από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη πως αντί να είναι εγγυητής της ενότητας διχάζει κι αυτό για να κρύψει την αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας, και στην συγκράτηση της βαθιάς ύφεσης στην οικονομία.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση επιδιώκει την κοινωνική ένταση για να κρύψει τα προβλήματά της και την αναποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση κρίσιμων τομέων της καθημερινότητας, αλλά και για να “φορτώσει” στον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τις όποιες εντάσεις προκαλούνται με την συμμετοχή πολιτών σε κινητοποιήσεις. Το Μαξίμου υποδηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις διαδηλώσεις, επομένως ρισκάρει και με την δημόσια υγεία και η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά πώς σχεδόν το ίδιο έργο έχει ξαναπαιχθεί και το 2012. Δηλαδή πιστεύει πως η κυβέρνηση υιοθετεί το δόγμα πως “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” κάτι που γινόταν και την περίοδο των πρώτων μνημονίων κι εξ αυτού του λόγου χρησιμοποιεί τον όρο “νεοαγανακτισμένοι” για να χρεώσει στην Κουμουνδούρου τις όποιες κοινωνικές εντάσεις και αναταραχές .”Εμείς είμαστε συνηθισμένοι” δήλωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι σ’ αυτές τις αιτιάσεις για να καταλήξει όμως ότι το μείζον θέμα είναι οι πολίτες που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τίς γειτονιές.