ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης «βλέπει» την επιτάχυνση της φθοράς και σπεύδει να νομοθετήσει μέτρα που εγείρουν πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις

Ραγδαία φθορά της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα προβλέπει η Κουμουνδούρου εκτιμώντας ότι δυσαρέσκεια θα ενταθεί το Φθινόπωρο όταν οι πολίτες νιώσουν στην καθημερινότητά τους και στην τσέπη τους τις αλλαγές στο εργασιακό, την εφαρμογή του πτωχευτικού, τις επιπτώσεις της αλλαγής βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια σε τουλάχιστον 25.000 οικογένειες, την εξαίρεση της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με ΣΔΙΤ εν μέσω πανδημίας.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο κ. Μητσοτάκης επειδή “βλέπει” την επιτάχυνση της φθοράς σπεύδει να νομοθετήσει μέτρα που εγείρουν τεράστιες πολιτικές αλλά και κοινωνικές αντιδράσεις γνωρίζοντας ότι η πολιτική που ασκεί συγκρούεται ευθέως με τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας .

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό όπως διατυπώθηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο STAR είναι πως «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή» , κάτι που συνιστά μήνυμα για στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και προάσπισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων όλων των πλειοψηφικών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις πολιτικές Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός διχάζει αντί να ενώνει την κοινωνία, ειδικά σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως αυτή της πανδημίας και προσπαθεί να κυβερνήσει βασιζόμενος στον κοινωνικό αυτοματισμό. Μάλιστα όπως λένε ο νέος διχασμός που επιχειρεί να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία, είναι αυτός ανάμεσα στους εμβολιασμένους που θα έχουν προνόμια και στους μη εμβολιασμένους που θα στερούνται δικαιώματα, μια συζήτηση που επιλέγει να ανοίξει τη στιγμή που πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 30% του πληθυσμού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φθάνει πλέον στο μέσο της συνταγματικής της θητείας και πλέον ξεδιπλώνει την πραγματική της ατζέντα, που περιορίστηκε από την πανδημία, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης έχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα. Στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ εξηγούν πως η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην κλεψύδρα που αδειάζει δεν ήταν καθόλου τυχαία και συνδέεται άρρηκτα με την επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τη συγκρότηση Προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, προκειμένου να ακυρώσει τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η υπενθύμιση αυτή κατά την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί αμηχανία τόσο στη κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης αφού δε μπορούν πείσουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να γίνει αυτό πράξη πέραν της μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα πλαίσια μιας Προοδευτικής διακυβέρνησης.