ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος που η ΕΛ.ΑΣ. αντί να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα επιδίδεται σε πρακτικές καταστολής

Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν στον αέρα, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια και ο κ. Μητσοτάκης δίνει το πράσινο φως για την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών για τα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί τον πρωθυπουργό ως τον απόλυτα υπεύθυνο για την κατάρρευση του δόγματος “Νόμος και Τάξη” που υποστήριξε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και για το γεγονός πως η ΕΛΑΣ αντί να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα επιδίδεται σε πρακτικές καταστολής. “Κανένας επικοινωνιακός χειρισμός ή αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργικου γραφείου” αναφέρουν στην Κουμουνδούρου λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για την έξαρση της εγκληματικότητας που αποτυπώθηκε με δύο μαφιόζικες εκτελέσεις μέσα σ’ ένα 24ωρο. Ο κατάλογος βέβαια είναι μακρύς και εμπεριέχει τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, την εκτέλεση μπράβου στη Μεταμόρφωση, τη μαφιόζικη δολοφονία επιχειρηματία στη Ζάκυνθο και τις δύο εκτελέσεις στα Σεπόλια και τη Βάρη. Όσο για τον Φουρθιώτη; Είναι ο μόνος που νιώθει ασφάλεια λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας πως ως προφυλακισμένος βλέπει τα αιτήματά του να ικανοποιούνται από την κυβέρνηση το ένα μετά το άλλο και την ίδια ώρα εκείνος συνεχίζει να την αποθεώνει για λόγους και σχέσεις που κρατούνται κατά την Κουμουνδούρου κρυφές.

ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησής του με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα άσκησε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που “έρχεται να ξεπληρώσει τα γραμμάτια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και μιας μικρής μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι της υπαγορεύουν την πολιτική αυτή για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των εργαζομένων».

Ανέφερε πως η κυβέρνηση «έχει κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας» και υπενθύμισε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση όταν εξελέγη «ήταν να διαλύσει την θεσμοθετημένη από εμάς επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να ακυρώσει τα νομοθετήματα μας για τον αιτιολογημένο λόγο απόλυσης και να απαξιώσει το ΣΕΠΕ». Πρόσθεσε επίσης, ότι σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο

«έρχονται για να θεσμοθετήσουν τις ατομικές συμβάσεις που στην πραγματικότητα τύποις θα διαπραγμάτευται -γιατί δεν θα έχει προφανώς ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη- ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά με τον εργοδότη υπό την απειλή της απόλυσης».