ΣΥΡΙZA: Ο Μητσοτάκης υπονομεύει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και γίνεται επικίνδυνος για τον τόπο

Ανησυχεί η Κουμουνδούρου για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας με αιχμή την τελευταία απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Λιγνάδη αλλά και την “Ενημέρωση 108” όπως συνηθίζει να αποκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους διαπιστωμένους και από επίσημους θεσμούς περιορισμούς στα θέματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Μάλιστα εντός της εβδομάδας το think tank του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οργανώνει κατά πληροφορίες στο Ζάππειο ειδική εκδήλωση για τα ζητήματα της Δημοκρατίας και την υποβάθμιση των θεσμών στη χώρα μας.

Κατά την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγοντας την “τοξικότητα”- κάτι που φάνηκε και από την τελευταία του παρέμβαση στη Βουλή- ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και γίνεται επικίνδυνος για τον τόπο. Η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που ανέδειξε με περίτρανο τρόπο η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για τα θέματα ελευθερίας της έκφρασης στην Ελλάδα, με αναφορές στις διώξεις, δολοφονίες και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων αλλά και την χρηματοδότηση χωρίς κριτήρια μέσων ενημέρωσης από τη λεγόμενη λίστα Πέτσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρισε ύβρι προς το θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία συνιστά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να συνδέσει με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς “χαμαιτυπείου” τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μία εμπρηστική επίθεση σε όμιλο ενημέρωσης. Προσπάθεια που κατά την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι άσχετο με την επιθυμία του πρωθυπουργού να παραμείνει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην εξουσία.

Την ίδια στιγμή σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, γεννά ερωτηματικά αλλά και μεγάλες αντιδράσεις η ακατανόητη απόφαση της δικαιοσύνης-κάτι που αποτυπώνεται και στις έντονες αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου- για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μολονότι τού επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς.