ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σακελλαρίδης στηρίζει Αχτσιόγλου – Ανακοινώνει και ο Παππάς την υποψηφιότητά του

Ο κύβος ερρίφθη! Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι η πρώτη υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που θα επισημοποιήσει την κάθοδό της στις εσωκομματικές εκλογές.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο στις 12.30 στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι η πρώην υπουργός θα έχει δίπλα της τους στενούς της συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πρόσωπο-έκπληξη που θα σηματοδοτεί και το περιεχόμενο της υποψηφιότητάς της είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος πιθανολογείται ότι θα κάνει δήλωση υποστήριξής της. Στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου όλα είναι έτοιμα για τη δήλωση της υποψηφιότητάς της η οποία κατά τις πληροφορίες θα συνοδεύεται από ένα κείμενο-πλατφόρμα σε σχέση με το νέο ΣΥΡΙΖΑ και τη μετά (ηγεσίας) Τσίπρα εποχή.

Απομένει να φανούν οι αντιδράσεις στελεχών μετά τις σχετικές ανακοινώσεις και ποιοι κορυφαίοι της Κουμουνδούρου θα σπεύσουν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου. Ήδη η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει κάνει επαφές με πολλά πρόσωπα ακόμη και από τον χώρο των προεδρικών, της ΔΗΜΑΡ και της Γέφυρας.

Σήμερα αναμένεται να κλειδώσει τις αποφάσεις του αναφορικά με την κάθοδό του ή μη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος . Έχει προηγηθεί σύσκεψη της “Ομπρέλας” στην οποία επρόκειτο να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Ο Νίκος Παππάς θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με πιο θεσμικό τρόπο στην Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θεωρείται δεδομένο ότι ο πρώην υπουργός θα πλαισιώσει τις δηλώσεις του για διεκδίκηση της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με κείμενο διακήρυξη που θα επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα το κόμμα να βρίσκει τρόπους πολιτικής έκφρασης από την ριζοσπαστική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο.

Στο μεταξύ μετέωρες παραμένουν οι συζητήσεις για πιθανές υποψηφιότητες των Παύλου Πολάκη και Διονύση Τεμπονέρα. Κατά τις πληροφορίες αυξημένο ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκφράζει και ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να εκφράσει τη διεύρυνση στα χνάρια που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας.