ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον γραμματέα και τη νέα Πολιτική Γραμματεία

Ενδεχομένως να είναι η πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τα κεντρικά στελέχη του κόμματος και οι τάσεις δεν έχουν εικόνα για τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τα πρόσωπα που θα καλύψουν τη θέση του γραμματέα και της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Παρότι απομένουν λίγες ώρες για τη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς τις επιλογές του και τις προθέσεις του.

Έτσι δεν αποκλείεται τα περισσότερα εκ των μελών της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής των 300 ατόμων να ακούσουν για πρώτη φορά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το πρόσωπο του γραμματέα κατά την ομιλία του.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις καταστατικές αλλαγές που ψηφίστηκαν στο 3ο Συνέδριο πέραν τού γραμματέα θα εκλεγεί και αναπληρωτής γραμματέας του άλλου φύλου. Δηλαδή εφόσον ο γραμματέας είναι γυναίκα ο αναπληρωτής του που θα εκλεγεί θα είναι άνδρας και αντιστρόφως. Με βάση αυτές τις αλλαγές θα υπάρχει ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών και στη νέα Πολιτική Γραμματεία η οποία θα συγκροτείται κατά πληροφορίες είτε από 31 είτε από 41 μέλη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι στις όποιες συναντήσεις έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας έχει περιοριστεί στο να ακούσει όχι όμως και να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις για τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τα νέα όργανα.

Μετά την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να οριστεί και ένα ολιγομελές όργανο, ένα πολιτικό “διευθυντήριο” από μέλη της Γραμματείας το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτική βάση και θα διαμορφώνει την κεντρική πολιτική γραμμή αλλά και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.