ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας σε γειτονιές να συνομιλεί με πολίτες και ο Μητσοτάκης κλεισμένος στο Μαξίμου

Από τη μία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοδεύει σε γειτονιές και να συνομιλεί με πολίτες ακούγοντας τα προβλήματά τους κι από την άλλη ο πρωθυπουργός κλεισμένος στο Μαξίμου να μην τολμά να βγει στην κοινωνία ή να κάνει μία βόλτα στην αγορά.

Πάνω σ’ αυτές τις δύο εικόνες επιχειρεί να γίνει σύγκριση ο Αλέξης Τσίπρας για να δείξει πως οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη σε αδιέξοδο κάνοντάς τον να περιχαρακώνεται ολοένα και περισσότερο στο πρωθυπουργικό γραφείο με μοναδικούς συνομιλητές τους συμβούλους του.

Κατά την περιοδεία του σήμερα στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό που κάνει ήδη από τις αρχές του χρόνου. Συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, με εργαζόμενους και απλούς πολίτες και προσπάθησε να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν διογκωθεί λόγω της εκτίναξης των τιμών στην ενέργεια αλλά και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Μίλησε για μία “απελπιστική κατάσταση” και σχολίασε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την στήριξη της κοινωνίας. Ως εκ τούτου κάλεσε τον πρωθυπουργό εφόσον δεν κατανοεί αυτήν την αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσει ότι το καλύτερο και για τον ίδιο είναι η προσφυγή στις κάλπες.

“Να φύγει αξιοπρεπώς και να δοθεί η δυνατότητα σε μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνία και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να ξαναβγάλουμε την οικονομία και την κοινωνία από αυτή τη βαθιά κρίση στην οποία την έβαλε εδώ και 2,5 χρόνια τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας” είπε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα ζητάει την λήψη μέτρων προστασίας για τους πιο αδύναμους, θα θυμίζει πως η κυβέρνηση ενέκρινε 7 δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα, έκανε μέσα σε 22 μήνες απευθείας αναθέσεις ύψους 6,65 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά δηλώνει αδυναμία για δημοσιονομικούς λόγους να ενισχύσει τους πολίτες που ασφυκτιούν από την ακρίβεια. Το μοντέλο των περιοδειών και της αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και θα εντείνεται όσο θα πλησιάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 3ου συνεδρίου του κόμματος στο διάστημα 14-17 Απριλίου, την ώρα που “ο κ. Μητσοτάκης είναι κλεισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί” όπως χαρακτηριστικά είπε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.