ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα καταψηφίσει στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις θεωρώντας ότι ενισχύει την συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και την συσκότιση της αλήθειας. Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τις εκλογές θα το καταργήσει με τη δέσμευση ότι θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις που θα εγγυώνται την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων, των κανόνων λογοδοσίας και των κανόνων διαφάνειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ, παρέδωσε στον Πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής κ. Ράμμο επιστολή με την οποία ζητάει βάσει του νόμου (άρθρο 5 παρ. 4. εδ στ’ ν. 2225/1994) ως πολιτικός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στοιχεία για τις άρσεις απορρήτου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκαν στην Αρχή και αφορούν εν ενεργεία βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήδη την προηγούμενη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο στον οποίο και εξέφρασε την έντονή του ανησυχία για τις αποκαλύψεις πως παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά, παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως έπειτα από ενάμιση μήνα που ο πρωθυπουργός παίζει κρυφτό σύρεται ως ένοχος σήμερα στη Βουλή για τις υποκλοπές. Θυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται επί πέντε συνεχόμενες εβδομάδες αποφεύγοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αρνείται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κ. Μητσοτάκης θα εμφανιστεί στη Βουλή απολογουμενος για το σκάνδαλο των υποκλοπών που όπως αναφέρει ενορχηστρώθηκε με εντολή του και πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου θέτοντας σε διακινδύνευση και την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως μέχρι στιγμής η κυβέρνησή της και ο εκπρόσωπός της δεν έχει τολμήσει να διαψεύσει τίποτα αναφορικά με τις αποκαλύψεις από το σύνολο του Τύπου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ακόμη και τα ίδια τα θύματα των παρακολουθήσεων σχολιάζουν, δεν έχουν τολμήσει να προσφύγουν νομικά κατά των δημοσιογράφων που έκαναν τις αποκαλύψεις, παρά το γεγονός πως προσπαθούν να τίς απαξιώσουν.