ΣΥΡΙΖΑ: Οι 53 διαμηνύουν στον Τσίπρα ότι δεν δέχονται αλλαγή σε όνομα

Καμία αλλαγή στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και επιμονή στον χαρακτήρα του ως «κόμμα» και όχι ως «παράταξη» ζητούν οι 53+ στον οδικό χάρτη της κίνησής τους προς το 3ο Συνέδριο.

Στο κείμενο-απόφαση της πανελλαδικής τους συνδιάσκεψης, το οποίο θα δημοσιευθεί σήμερα, οι «53» κάνουν αυτοκριτική για “υποτονική και αμήχανη” πολλές φορές μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι λανθασμένα εστιασμένη στα σκάνδαλα του παρελθόντος.

Παράλληλα, ζητούν να γίνει “σοβαρός και οργανωμένος απολογισμός” και τάσσονται κατά οποιασδήποτε αλλαγής η συμπλήρωσης του ονόματος του κόμματος διότι “μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις”.

Ωστόσο, το κείμενο των «53» διαπνέεται λιγότερο από διάθεση εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πολύ περισσότερο από πνεύμα συμφωνίας, με κάποιους δικούς τους χρωματισμούς, σχεδόν σε όλες τις βασικές στρατηγικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, γίνεται ρητή αναφορά σε συμφωνία με τη διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία “αποτυπώνει ξεκάθαρα τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Επίσης, επισημαίνεται ότι “η ήττα έγινε με τον πιο «προνομιακό» τρόπο, με πολύ μεγάλο ποσοστό, μετά από τεσσεράμισι χρόνια δύσκολης διακυβέρνησης, και χωρίς να τίθεται από πουθενά η συνήθης αμφισβήτηση της ηγεσίας που είθισται να συνοδεύει τις εκλογικές ήττες στα αστικά κόμματα, ενώ μάλιστα έχουμε το μάλλον πρωτοφανές φαινόμενο το κόμμα να μαζικοποιείται μετά την εκλογική ήττα”.

Διαβάστε το κείμενο των «53» εδώ.

-Ad-