ΣΥΡΙΖΑ: Οι ανεπαρκείς χειρισμοί της κυβέρνησης τείνουν να οδηγήσουν τη χώρα σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση

Ανεβάζει τις αντιπολιτευτικές στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το θέμα της πανδημίας εκτιμώντας πως οι ανεπαρκείς χειρισμοί της κυβέρνησης τείνουν να οδηγήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και τη χώρα κατ’ επέκτασιν σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Βεβαίως, όπως τονίστηκε κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα κάνει πολιτική τυμβωρυχία, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις η ΝΔ, όμως και θα στηλιτεύει και θα ασκεί κριτική για όλες τις κυβερνητικές αντιφάσεις, για όσα σχετίζονται με αδράνειες και αμέλειες της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και στην απειλή ενός δεύτερου καθολικού lockdown. Δεν είναι τυχαίο πως ο Αλέξης Τσίπρας που μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσει επί τόπου την κατάσταση όχι μόνο κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι υποτίμησε την πανδημία αλλά συγχρόνος της καταλόγισε ότι επιδίδεται σε εμπόριο ελπίδας αναφορικά με το εμμβόλιο που δυστυχώς ακόμη -όπως είπε- δεν υπάρχει.

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Οργάνου εκδηλώθηκε σαφής ανησυχία για τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον covid-19 και αγγίζουν και τον κόσμο της εργασίας οδηγώντας ταυτόχρονα τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα σε απόγνωση και οικονομική ασφυξία. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση εντείνει τα κοινωνικά αδιέξοδα, κάτι που ξεκίνησε με το νέο πτωχευτικό και συνεχίζεται με το σχέδιο νόμο που αφορά τα εργασιακά, συνδυαστικά με τον αυταρχισμό της που κατά την αξιωματική αντιπολίτευση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα ώστε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το ακροατήριό της.

Στην συνεδρίαση έδωσε το παρόν και ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ Ανδρέας Ξανθός ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε σειρά επαφών με λοιμοξιολόγους και αρμόδιους επιστήμονες και φέρεται να εξέφρασε την άποψη πως ο έλεγχος τείνει να χαθεί. Αντιστοίχως και ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στην αύξηση των κρουσμάτων(κατά 25%|} εξέλιξη που δημιουργεί εύλογο προβληματισμό και επιβεβαιώνει τις ανησυχίες όσων από την αρχή υποστήριξαν την ανάγκη για τήρηση αποστάσεων και μείωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ειπώθηκε επίσης ότι το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη “ήταν ομολογία αποτυχίας” καθώς ήδη από την επόμενη μέρα ακυρώθηκε από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Για παράδειγμα τονίστηκε η περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου η κυβέρνηση έλεγε ότι τα σχολεία θα έμεναν ανοιχτά και το βράδυ χθες αποφάσισε το κλείσιμό τους.

Επίσης, τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ακούει και εμπιστεύεται τους επιστήμονες , κάτι που ωστόσο δεν ισχύει για την κυβέρνηση που προσπαθεί να τους “χρησιμοποιήσει” για πολιτικούς λόγους.

Ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες του κόμματος και όλων των στελεχών του μέσα στις νέες συνθήκες με τις οποίες και η ΚΟυμουνδούρου θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί, ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση αναμένεται να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίες για την πλειονότητα της κοινωνίας.