ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις που «κλείδωσαν» για εκλογή προέδρου και debate

Πιθανότατα ένα μόνο debate και μάλιστα μερικές ημέρες πριν από τη διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τον Σεπτέμβριο, φαίνεται πως κατέληξαν οι διεκδικητές της προεδρία

Οι υποψήφιοι συναντήθηκαν σήμερα στην Κουμουνδούρου παρουσία της Ράνιας Σβίγκου και του Γιώργου Βασιλειάδη με αποκλίσεις ως προς τις προτάσεις τους για το debate. Στο τέλος συμφώνησαν πως θα γίνει ένα debate από την ΕΡΤ με πιο χαλαρούς όρους για να γίνει πραγματική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων και να μην είναι αποστειρωμένο. Το θέμα έθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά δεν συνάντησε αντιρρήσεις ως προς αυτό από τους υπόλοιπους.

Κατά τις πληροφορίες η πρόταση του Νίκου Παππά για την διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συζητήσεων απορρίφθηκε διότι σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα ήταν δίκαιο  αυτό για πιθανούς άλλους διεκδικητές που θα μπουν στη μάχη της “διαδοχής” το επόμενο διάστημα.

Οι  πληροφορίες επιμένουν ότι δεν μπήκε προς συζήτηση το θέμα του να πάρουν μέρος στη διαδικασία εκλογής Προέδρου και “φίλοι” του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θέμα για το οποίο θα απαιτούνταν καταστατική αλλαγή. Εντούτοις δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ζήτημα να παραμείνει ανοιχτό από τους Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά. Επίσης, οι υποψήφιοι συμφώνησαν να περιορίσουν σε μία τις εμφανίσεις τους ανά ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γνωστοποιεί προς τα μέλη την καθημερινή τους δραστηριότητα.