ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις που θα παρθούν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Κρίσιμες αποφάσεις για τον χρόνο εκλογής Προέδρου του κόμματος και διεξαγωγής συνεδρίου καλείται να πάρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που συνεδριάζει σήμερα.

Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε περί τη μία το μεσημέρι δεν είναι παρών ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλειοψηφία του κόμματος θα επιμείνει πως η εκλογή Προέδρου πρέπει να γίνει τον Σεπτέμβριο και έως τότε την ηγεσία της Κουμουνδούρου να αναλάβει ένας μεταβατικός πρόεδρος. Αντιθέτως, η μειοψηφία της “Ομπρέλας” που συνεδρίασε χθες υποστηρίζει πως η ανάδειξη του νέου Προέδρου θα πρέπει να γίνει εντός του Ιουλίου.

Σαφέστατα τις προτάσεις στις οποίες θα καταλήξει η σημερινή Πολιτική Γραμματεία θα πρέπει να τις επικυρώσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που ενδέχεται να συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου.

Στο μεταξύ επείγει να βρεθεί ο βουλευτής που θα εκλεγεί πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η Όλγα Γεροβασίλη που εμφανιζόταν ως προτεινόμενη δεν επιθυμεί να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της ΚΟ κι ως εκ τούτου μετά την ορκωμοσία των βουλευτών αύριο θα πρέπει να επιλεγεί το πρόσωπό εκείνο που θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που εκκινούν την ερχόμενη Πέμπτη.