ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών απασχολεί την Κουμουνδούρου καθώς μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και οι υποψηφιότητες των επικεφαλής συνδυασμών σε περιφέρειες και δήμους.

Κατά τις πληροφορίες πολύ κοντά στην απόφαση να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος τις επόμενες ώρες θα συζητήσει την προοπτική καθόδου του με τους δύο γραμματείς του κόμματος, την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Συνολικά διεργασίες και οι ζυμώσεις είναι έντονες κι εξ αυτού του λόγου αναμένεται από μέρα σε μέρα να συνεδριάσει η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δείχνει προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης κεντρικών στελεχών του κόμματος ή αυτοδιοικητικών με εμπειρία.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Αττικής όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα καταλήξει στην στήριξη της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου δημάρχου Νίκαιας Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη. Για την περιφέρεια Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φαίνεται πως φεύγει από την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Αρναουτάκη ο οποίος υποστηρίζεται άλλωστε από τη ΝΔ και να συζητήσει την κάθοδο και υποστήριξη του αυτοδιοικητικού πρώην δημάρχου Ηρακλείου και πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουράκη. Για τα Ιόνια Νησιά η Κουμουνδούρου φαίνεται πως προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου. Επίσης για τη Δυτική Ελλάδα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σκέφτονται την πιθανότητα καθόδου του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα. Επίσης στην Στερεά Ελλάδα θεωρείται πιθανή η υποστήριξη της υποψηφιότητας του Απόστολου Γκλέτσου. Για την Πελοπόννησο συζητείται το όνομα του υποψηφίου βουλευτή Μανώλη Μάκαρη. Ακόμη, για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γίνεται συζήτηση για στήριξη της υποψηφιότητας της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ενδεχομένως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι υποψήφια πιθανότατα η πρώην βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. Ερωτηματικό υπάρχει ακόμη για τον υποψήφιο ή την υποψήφια στην Κεντρική Μακεδονία καθώς δεν έχουν τελεσφορήσει οι συζητήσεις με τον Γ. Αμανατίδη όπως επίσης και για τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.