ΣΥΡΙΖΑ: Οι εντάσεις στο δρόμο προς το συνέδριο και η οδηγία του Τσίπρα

Για την ερχομενη Δευτέρα μετατέθηκε τελικά η συνεδρίαση της πολιτικης γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια ενδεχομένως να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να γίνει μια πιο ψύχραιμη συζήτηση γύρω από εκκρεμότητες που αφορούν κυρίως τα οργανωτικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τα στελέχη να βάλουν ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να αφήσουν στην άκρη τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που πλήττουν το κόμμα, οδηγία που σε πρώτη φάση φαίνεται πως ακολουθείται από τους εκπροσωπους των περισσότερων τάσεων. Η τελευταία συνεδρίαση του οργάνου που ηταν διαπιστωμένα πιο ήρεμη από την αμέσως προηγούμενη ανέδειξε μεν την αναγκαιότητα ο Σύριζα να προχωρήσει ενωμένος, όμως συγχρόνως δημιούργησε ερωτηματικά για το κατά πόσο στο συνέδριο του Μαϊου θα υποχωρήσουν οι προσωπικές στρατηγικές μπροστά στην προοπτική της συγκρότησης μιας μεγάλης αριστερής και προοδευτικής παράταξης.

Ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης θεωρεί ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε το όργανο μετά το πέρας της συνεδρίασης καλύπτει τον ίδιο ως προς το σκέλος των επιθέσεων που λέει ότι δέχεται από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης , όμως υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν ότι υπερβάλλει προτάσσοντας την στοχοποίηση του, σε αντίθεση με άλλους συντρόφους του που δεν ασχολούνται με τις κριτικές που υφίστανται.

Δεν είναι τυχαίο ότι η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Όλγα γεροβασίλη όταν ο Πάνος Λάμπρου ζήτησε την στήριξη του γραμματέα αντέδρασε λέγοντας ότι δεν χρειάζεται καμία στήριξη και καμία θυματοποίηση απέναντι στις καταστάσεις. Η ομάδα των προεδρικών του κόμματος θεωρεί ότι δέχεται επιθέσεις από την πλευρα του γραμματεα και των 53 σε μία προσπάθεια να ισοφαρίσουν στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από κείμενα στελεχών τους τα οποια μάλιστα είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση είχε χασει την μπάλα με τα ποδοσφαιρικά. Στους προεδρικους καταλογίζουν προσπαθεια να πλήξουν το οργανωτικό πατώντας πάνω στην επιστολή που εστειλαν στην γραμματεία του ως αντίδραση στις συστάσεις που δέχτηκαν ηλεκτρονικά να μην πηγαίνουν ως ομιλητές σε εκδηλώσεις που δεν θα εχει εγκρίνει ο τομέας.

Οι προεδρικοι στρέφονται κατά της εφης Καλαμαρα θεωρώντας ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά αφού κάνει όπως λενε τα στραβά μάτια σε εκδηλώσεις στις οποίες πηγαίνουν στελέχη των 53 και του αριστερού δικτύου χωρίς καν να εχει ενημερωθεί το κόμμα. Ενδεικτικά δεν περασε απαρατήρητη επιστολη που απέστειλε η νομαρχιακή Ημαθίας στο οργανωτικό διαμαρτυρόμενη διοτι δεν ενημερώθηκε ως το αρμόδιο οργανο για εκδήλωση που εγινε την 1η φεβρουαριου στη Βέροια με ομιλητές τους Τσακαλώτο, Πουλάκη και Καββαδία με πρωτοβουλία της εφημερίδας εποχή.