ΣΥΡΙΖΑ: Οι κινήσεις των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία

Να αξιοποιήσουν όσο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους για να “τρέξουν” τις υποψηφιότητές τους επιδιώκουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους με προφανή στόχο να συσπειρώσουν γύρω τους όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη και να ενισχύσουν τις υποψηφιότητές τους.

Ήδη την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου έχουν υποστηρίξει ανοιχτά από την Κεντρική Επιτροπή κι έπειτα οι Νίκος Βούτσης, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ στο πλευρό του Νίκου Παππά βρίσκονται ο Άγγελος Τόλκας που έχει αναλάβει και καθήκοντα υπεύθυνου επικοινωνίας της υποψηφιότητάς του, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Ραλλία Χρηστίδου και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης στήριξη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο δίνουν οι περισσότεροι εκ των “53”, οι Γιώργος Σταθάκης, Χάρης Μαμουλάκης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αννέτα Καββαδία και Πάνος Λάμπρου. Ο Νίκος Φίλης στέλεχος που δεν έχει ταχθεί καθαρά υπέρ κάποιας υποψηφιότητας αν και ήταν παρών στην παρουσίασή της από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ανέφερε σήμερα πως οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος καλό θα ήταν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Ο Νίκος Παππάς με σημερινή του συνέντευξη (action 24) φρόντισε να κάνει απολύτως ευκρινές το θέμα της ταυτότητας της υποψηφιότητάς του καθώς και το σε ποιους απευθύνεται.” “Είμαστε η παράταξη που απλώνεται από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Δεν καλούμε τον κόσμο να έρθει ως επισκέπτης ή ως ανεκπαίδευτος” είπε. Σημείωσε με νόημα πως “προσδοκία μου είναι να υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος και μια στρατηγική που “κοντοστάθηκε” από αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους και μάς στοίχισε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρέπει συντονισμένα και οργανωμένα να επαναδιεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη ενός εκλογικού σώματος που χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και στην πολιτική καθομιλουμένη λέγεται “κεντροαριστεροί” και “κεντρώοι” ψηφοφόροι, όπως και ενός μεγάλου μέρους της νεολαίας που διάλεξε την αντιπέρα όχθη. Επίσης, δίνοντας το πολιτικό του στίγμα ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι πρέπει να επαναδιεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη μεγάλων κομματιών της μεσαίας τάξης, τα οποία δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι σκληρές πτυχές των πολιτικών που εφαρμόστηκαν όταν κυβερνούσαμε δεν ήταν δικές μας επιλογές, αλλά επιλογές που μάς επιβλήθηκαν.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων για να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Ανοιχτή φαίνεται πως αφήνουν όλες οι πλευρές την πιθανότητα για να λάβουν μέρος σε μεταξύ τους debates.