ΣΥΡΙΖΑ: Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν την έντονη δυσφορία των πολιτών για τις κυβερνητικές πολιτικές

Τις μετρήσεις της κοινής γνώμης που καταδεικνύουν την έντονη δυσφορία των πολιτών για σειρά από κυβερνητικές πολιτικές παρακολουθεί με ενδιαφέρον η Κουμουνδούρου. Όπως την τελευταία της Alco που αποτυπώνει έντονη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για το εργασιακό και συγχρόνως την ανασφάλεια του ενός στους δύο πολίτες (48%) για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Σ’ αυτές αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας με αιχμή το εργασιακό εκτιμώντας ότι η αντίδραση της κοινωνίας ανοίγει μία μεγάλη πρόταση για την ανάδειξη της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης με στόχο την στήριξη των δυνάμεων της εργασίας και την άμβλυνση των ανισοτήτων. Η επόμενη μεγάλη “μάχη” για τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σαφές πως είναι το ασφαλιστικό και η επιβολή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση. Η αρμόδια τομεάρχης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κοινωνική πλειοψηφία προαναγγέλλοντας οξύτατη αντίδραση του κόμματός της στη Βουλή και στην κοινωνία “μαζί με την πλειονότητα του ελληνικού λαού”. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκης θα καθορίσουν από τώρα και για τον επόμενο χρόνο τους πολιτικούς συσχετισμούς της επόμενης κάλπης.

Άρα, η ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση ξεκινά τώρα με το “ξεπάγωμα” του πολιτικού χρόνου που προκάλεσε η πανδημία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του πως το κόμμα θα εκπέμψει ένα μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας και αποφασιστικότητας για νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εξ ου και μίλησε για ένα “θερμό πολιτικό καλοκαίρι”.

Το κλίμα ήταν “θερμό” και στην συνεδρίαση. Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ρόλο των εμβολίων ως “μόνης άμυνας που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό” καθώς και η διαπίστωσή το ότι “αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης” ερμηνεύθηκε ως σαφής απόσταση, ακόμη και αποδοκιμασία των πρόσφατων δηλώσεων Πολάκη για τον εμβολιασμό. Το θέμα Πολάκη έβαλαν στην συνεδρίαση του οργάνου και άλλα στελέχη του κόμματος εκφράζοντας τις ενστάσεις του για το γεγονός πως ο βουλευτής Χανίων κινήθηκε εκτός επίσημης γραμμής.