ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν ποιοι έστησαν πάρτι δισεκατομμυρίων στην υγεία

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν ποιοι ήταν αυτοί που έστησαν στην πλάτη τους ένα πάρτι που κόστισε δισεκατομμύρια στη δημόσια υγεία».

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η δυσώδης υπόθεση, όσα προσκόμματα κι αν επιχειρήσουν να θέσουν όσοι επιθυμούν το κουκούλωμά της», συμπληρώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που, όπως υποστηρίζει, αναδεικνύει τόσο τη διαχρονικότητα όσο και το κόστος του σκανδάλου Novartis για το ελληνικό Δημόσιο.

Ακολούθως αναφέρει: «Το ρεπορτάζ, που παρουσιάζει την έκθεση των ελεγκτικών μηχανισμών που ερεύνησαν την υπόθεση από το 2006 έως το 2014, παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν πως η τεράστια ζημιά για το Δημόσιο επήλθε λόγω των χειρισμών των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών που είχαν την ευθύνη για την τιμολόγηση των φαρμάκων και όχι λόγω της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης, όπως ισχυρίζονται η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Εξηγείται λοιπόν έτσι γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε πρωτοφανείς θεσμικές ακροβασίες για να τρομοκρατηθούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και να παρουσιαστεί το σκάνδαλο ως σκευωρία».

-Ad-