ΣΥΡΙΖΑ: Οι τελευταίες κινήσεις των υποψηφίων

Τις τελευταίες τους κινήσεις και ομιλίες προτού ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής πραγματοποιούν οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν απολύτως έτοιμοι για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών και υπενθυμίζουν πως θα στηθούν 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα ακόμη και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Οι τόνοι που είχαν σηκωθεί την τελευταία εβδομάδα έχουν χαμηλώσει αισθητά και υποψήφιοι αναδεικνύουν περισσότερο τη σημασία της συμμετοχής αλλά και την αναγκαιότητα να υπάρξει ενότητα στο χώρο πριν και μετά τις εκλογές.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Παππάς καταδίκασε την ομοφοβική και άκρως σοκαριστική παρέμβαση του ποινικολόγου Κούγια εις βάρος του υποψηφίου για την προεδρία Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ομοίως και η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε κίνηση αποδοκιμασίας προβάλλοντας το τμήμα της ομιλίας της στο Συνέδριο με την οποία καταδίκαζε όλες τις ομοφοβικές επιθέσεις εις βάρος του συνυποψήφιού της. Η υποψήφια πρόεδρος πραγματοποιεί απόψε την κεντρική πολιτική της εκδήλωση στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων στελεχών θα χαιρετήσει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε σήμερα έναν απολογισμό της προεκλογικής του εκστρατείας μέσα από περιοδείες σε 26 πόλεις της επικράτειες και έξι περιοχές της Αττικής επαναλαμβάνοντας το στίγμα του για μία μεγάλη παράταξη που θα εκτείνεται από την ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Ο Στέφανος Κασσελάκης που απέφυγε να σχολιάσει την επίθεση που δέχτηκε από τον ποινικολόγο Κούγια περιόδευσε το πρωί στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και αργότερα πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση με φίλους του στην περιοχή της Αρτέμιδας. Στο μήνυμά του για τις εκλογές απευθύνεται στον κόσμο με το μήνυμα  “δώστε μου μισή ώρα από την Κυριακή σας” και την υπόσχεση: “Δεν θα αρχίσω νέο κόμμα, θα αρχίσω νέο ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο μεταξύ η αντιπρόεδρος της Βουλης Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με όσα είπε περί του ενδεχομένου διάσπασης: “Η λέξη διάσπαση στην οποία αναφέρθηκα δεν αποτελεί ούτε απειλή, ούτε ευχή, ούτε σχέδιο, όπως φαίνεται να κυκλοφορεί στα ΜΜΕ. Δεν ήταν αξιολογική αλλά περιγραφική η χρήση. Οι διασπάσεις αποτελούν μέρος της πολιτικής ιστορίας των κομμάτων. Ο ορθολογισμός πάντοτε αποδαιμονοποιεί τη συζήτηση”.