ΣΥΡΙΖΑ: Οι τιμές στα προϊόντα ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα και η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της»

Στο βαρύ και ασήκωτο από την ακρίβεια καλάθι της νοικοκυράς επικεντρώνει την κριτική της προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση. Οι τιμές στα προϊόντα ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα και η κυβέρνηση κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “νίπτει τας χείρας της” αποδίδοντας στις διεθνείς τάσεις το κύμα ακρίβειας που πλήττει μικρομεσαίους και ευάλωτους.

Η Κουμουνδούρου καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει πρωτοβουλίες και να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία θυμίζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί αυτορρύθμισης της αγοράς. Τού ζητά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μία πρόταση που παρουσίασε τον προηγούμενο Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας την πρόταση του κόμματος για τα εργασιακά. Επίσης με βάση το ράλλυ τιμών στην ενέργεια καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους τόσο για πολίτες όσο και για επιχειρήσεις και παράλληλα να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω όλη την αγορά ενέργειας. “Και φυσικά να μπλοκάρει τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στα golden boys της Νέας Δημοκρατίας” σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο η Ελλάδα καταγράφει αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ δεν παρεμβαίνουν για τα καρτέλ και την χειραγώγηση των τιμών, Επιπλέον ζητούν από την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών απέναντι στις ανατιμήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Κουμουνδούρου θα περιμένει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ κι εφόσον δεν δοθεί λύση στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που πλήττει χιλιάδες ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή ενδεχομένως και με ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται εντατικά για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην φετινή ΔΕΘ και μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε σήμερα από τους τομεάρχες του κόμματος να τού παραδώσουν προτάσεις που θα παρουσιαστούν ως μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας με αιχμή τους ευάλωτους αλλά και την μεσαία τάξη.

Η μεσαία τάξη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα καθώς θεωρεί ότι εξαπατήθηκε τα μάλα από τον πρωθυπουργό που εξελέγη λέγοντας ψέματα για καλύτερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια και λιγότερους φόρους. Τίποτε από τα τρία, λένε στην Κουμουνδούρου, δεν έγινε πράξη, αντιθέτως και στους τρεις συγκεκριμένους τομείς η κατάσταση επιδεινώθηκε αισθητά.